Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kleineerde Hamilton Perez? "Als hij achter je rijdt, dan weet je dat de auto snel is"

Na afloop van de Grand Prix van Mexico had Hamilton niet veel positiefs te zeggen over de podiumfinish van Sergio Perez in zijn thuisland. De snelheid van Red Bull werd volgens de Mercedes-coureur pas duidelijk toen de Mexicaan de mogelijkheid had om Hamilton te naderen.

Tijdens een groot deel van de GP van Mexico zat Sergio Perez vlak achter Lewis Hamilton. De Mexicaan jaagde op een één-twee voor het team, maar slaagde hier niet in. Hamilton had vlak na de race een interessante opmerking over de snelheid van Perez en de Red Bull-bolide. De Brit noemde de snelheid van de RB16B 'ongelooflijk' en zei in gesprek met Sky Sports F1 dat dit duidelijk te zien was. "Als Checo achter je rijdt, dan weet je dat de auto snel is." Hamilton leek hiermee te doelen op de snelheid die Perez normaal heeft en kleineert hiermee dus zijn concurrent, al kan de opmerking van Hamilton op verschillende manieren geïnterpreteerd worden.

Was Hamilton respectloos of viel het wel mee?

De opmerking van Hamilton ging al snel rond op sociale media, de meningen over de opmerking waren verdeeld. Ted Kravitz nuanceert de opmerking van Hamilton. "Het leek in eerste instantie wat respectloos, vooral als je meeneemt dat Hamilton comfortabel voor Checo rijdt. Het hele seizoen al", zegt hij in zijn Sky Sports notebook. "Hij kan er ook mee hebben bedoeld dat Checo geleerd heeft om de auto sneller te besturen, men moet niet vergeten dat Lewis zich kan opmeten tegen de snelheid van Perez, puur op coureurskwaliteiten. Ze zijn namelijk lang geleden teamgenoten geweest van elkaar, dus hij kan die opmerking ook op deze manier hebben bedoeld." Kravitz benadrukt dat er in ieder geval enorm veel respect is van Hamilton naar Perez. "Als je dan dit soort uitspraken van Lewis hoort, denk ik dat men het in de context zet van een verbeterde Perez en een verbeterde Red Bull-bolide moet zien."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden