Knokkende Sirotkin brengt leven in saaie GP van Singapore

16 sep. 2018 19:45 Ruud Dimmers 3 reacties
In veel races zie je hem niet of nauwelijks, maar in Singapore liet Sirotkin van zich horen. De bikkelharde Russische racer zorgde voor een van de weinige hoogtepunten in de Grand Prix.

Een Williams-coureur die meedoet voor de punten is iets wat we dit jaar weinig zien. Sirotkin kende een zeer goed begin van zijn Singaporese Grand Prix, met een succesvolle strategie. Aan zijn goede race werd hardhandig een eind gemaakt door Perez die hem bewust ramde.

Rondenlang waren Sirotkin en Perez met elkaar in gevecht, tot groot ongenoegen van de Mexicaan van Force India. Sirotkin hield het gat goed dicht en ook toen Perez eindelijk dacht er voorbij te kunnen gaf hij niet op: zij-aan-zij gingen de beide coureurs door de bocht, tot Perez bruut naar links stuurde: lekke band voor Perez, berg schade voor Sirotkin.

Na afloop wilde Sirotkin niet het slachtoffer uithangen voor de camera's van Ziggo Sport. "Ik ben een racer en dat heb ik vandaag getoond. Het was een leuke race en ik heb ervan genoten. Zeker gezien onze pace, maar we hadden een goede strategie en tot twee derde van de race zag het er mega goed uit."

"Ik had een mooi gevecht met Checo en we reden bochten lang zij-aan-zij. Uiteindelijk hadden we contact en liep mijn auto forse schade op. Ik wil geen groot verhaal maken van 'niets'. Het is racen."

Een goede prestatie kon Sirotkin wel vergeten na zijn touché met Perez. "Helaas liep ik behoorlijke schade op aan mijn auto. Ik probeerde nog om naderhand mijn positie te verdedigen maar het was zeer moeilijk.De barge board en bodem hingen los waardoor de auto erg moeilijk te besturen was."

In de slotfase dwong Sirtokin onbedoeld Hartley bijna in de bandenstapels, iets waarvoor de Williams-coureur bestraft werd. "Dat was terecht, omdat ik hem blokte. Dat wilde ik niet, maar mijn auto ging soms alle kanten op. Ik was niet in gevecht met hem, maar probeerde mijn bolide uit de muur te houden. Het was niet mijn bedoeling om hem te dwarsbomen, ik had genoeg aan het op de baan houden van mijn auto."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen