Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Komst Ricciardo naar Renault kan slecht nieuws zijn voor Hülkenberg'

Het aantrekken van Daniel Ricciardo als de nieuwe teamgenoot van Nico Hülkenberg kan weleens slecht uitpakken voor laatstgenoemde. Dat denkt voormalig Formule 1-coureur Marc Surer.

Twee jaar geleden werd Nico Hülkenberg immers naar Renault gehaald om de Fransen aan de top te brengen. Diezelfde intentie heeft Renault nu (ook) met Daniel Ricciardo. Dat Renault daarmee over een sterke line-up beschikt is ontegenzeggelijk waar, maar kan volgens voormalig F1-coureur Marc Surer weleens slecht uitpakken voor Nico Hülkenberg. "Hoe zuur zou het zijn voor Nico als Daniel Ricciardo de eerste is die de vruchten plukt van zijn ontwikkelingswerk? Natuurlijk heeft Hülkenberg baat bij een sterke teamgenoot, maar hij ergste wat hem kan overkomen is dat hij wordt overklast door een coureur die sneller is dan hijzelf", aldus Surer in gesprek met Motorsport-Total.com .

Mocht Hülkenberg inderdaad het onderspit delven ten opzichte van Ricciardo, dan kan Hülkenberg zijn gedroomde transfer naar een topteam weleens aan zijn neus voorbij zien gaan. Als Renault bovendien zelf de status van topteam zou kunnen verwerven, wordt het team bovendien interessanter voor coureurs die een grotere sterrenstatus genieten dan Hülkenberg zelf, zo redeneert Surer. Volgens Surer kan het kwartje echter ook zomaar de goede kant op vallen voor Hülkenberg, ook met Ricciardo aan zijn zijde. "Tot nu toe heeft Hülkenberg niets verkeerd gedaan in dienst met Renault. Dat het hem misschien nog niet heeft gebracht wat hij ervan had gehoopt, heeft er mee te maken dat de wederopbouw van het team na het faillissement van Lotus in 2015 wat langer duurt. De progressie is echter onmiskenbaar, dus wellicht komt die kans voor Hülkenberg om te winnen er vanzelf."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'