Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Koos Mercedes de verkeerde coureur naast Hamilton?

Mercedes opteerde ervoor George Russell het stoeltje van Valtteri Bottas naast Lewis Hamilton in te laten nemen voor 2022. Wat voormalig Renault-coureur Jolyon Palmer betreft had men een betere optie.

Mercedes nam vorige maand na vijf seizoenen afscheid van Valtteri Bottas. De Fin verkast naar Alfa Romeo en zijn zitje bij de Duits-Britse brigade wordt overgenomen door George Russell. Daarmee krijgt Mercedes een volledig Britse line-up. Maar volgens Jolyon Palmer had men betere keuzes kunnen maken. Want volgens de voormalig F1-coureur was een andere Brit een betere optie geweest, zo bevestigt hij als in de podcast F1: Chequered Flag gesuggereerd wordt dat niet Russell, maar Lando Norris dat stoeltje het meeste zou verdienen.

Gevecht met Hamilton maakte indruk

"Daar kan ik alleen maar in meegaan", geeft Palmer aan. "De manier waarop hij Hamilton van zich af hield in de Grand Prix van Rusland, tot het moment dat zijn strategie hem in de weg begon te staan, was ongelooflijk. Om als coureur die nog nooit een race won zo de zevenvoudig wereldkampioen in je nek te hebben hijgen... "Vervolgens ging het wel regenen, maar hoewel hij af en toe naast de baan ging, wist hij nog steeds Hamilton, van wie we weten dat hij erg goed is in de regen, achter zich te houden. Het was écht legendarisch wat Norris daar liet zien." Norris tekende gedurende het seizoen 2021 voor twee jaar bij bij McLaren, waardoor hij zeker tot eind 2023 bij het team uit Woking gestationeerd zal zijn.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"