Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Kopzorgen bij Ferrari over betrouwbaarheid na drietal nieuwe motorproblemen

Hoewel Ferrari zelf geen motorproblemen ondervond in het Grand Prix weekend van Monaco, hadden andere teams met een Ferrari-motor dat wel. Ferrari-teambaas Mattia Binotto erkent de problemen en uit zijn zorgen over de betrouwbaarheid.

Mattia Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Net als in Spanje, toen Charles Leclerc de race niet kon uitrijden door motorproblemen, waren er tijdens de Grand Prix van Monaco hier en daar ook wat mankementen aan de Ferrari-motor. Niet in een bolide van Ferrari zelf, maar in die van de Haas en Alfa Romeo.

In ronde 21 moest Kevin Magnussen noodgedwongen zijn Haas VF-22 parkeren in de garage door motorproblemen. Eerder dat weekend in de eerste vrije training had Mick Schumacher in de andere Haas-bolide ook al problemen met de motor door een defecte MGU-K. Ook Valtteri Bottas had in diezelfde sessie een defecte MGU-K in zijn Alfa Romeo.

Ferrari-teambaas Mattio Binotto erkent de problemen van de Ferrari-motor dit jaar en maakt zich zorgen. "Betrouwbaarheid (van de motor, red.) is altijd een zorg." Waar de problemen exact vandaan komen is niet altijd even duidelijk, zo laat Binotto weten. "We gaan kijken wat er gebeurd is en soms heb je een duidelijke verklaring. Het kan worden veroorzaakt door externe incidenten. Het kan veroorzaakt worden door uitzonderlijke omstandigheden. Maar andere oorzaken kunnen echt een zorg zijn."

Bepaalt betrouwbaarheid het kampioenschap?

Niet alleen de Ferrari ervaart betrouwbaarheidsproblemen, want ook concurrent Red Bull bleef dit seizoen niet klachtenvrij. Max Verstappen verloor dit jaar al twee maal kostbare punten en ook Sergio Perez werd door toedoen van problemen een keer gedwongen vroegtijdig een race te beëindigen.

"Betrouwbaarheid is tot nu toe een sleutelfactor geweest in het kampioenschap, want wij hadden problemen in Spanje. Red Bull heeft drie DNF's, wij hebben er één", vergelijkt Binotto. "Maar zoals je zei, onze klantenteams hebben er ook een paar. Dus het is een uitdaging. Wanneer je zorgen hebt is het nooit vanzelfsprekend om ze in een korte tijd te kunnen verhelpen."

Toch maakt de Ferrari-teambaas zich niet al te druk over eventuele nieuwe problemen van de Italiaanse motor. "Het wil niet zeggen dat we te bezorgd zijn, ik hoop dat Christian (Red Bull-teambaas) dat meer is dan ik."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Meest gelezen

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels