Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kostbaar tijdverlies Red Bull door aanhoudende problemen, Mercedes blijft ook achter

Het team van Max Verstappen en Sergio Perez loopt op donderdag in Barcelona achter de feiten aan tijdens de tweede testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya. In de middag verliezen ze opnieuw veel tijd. Mercedes rijdt ook verrassend weinig ronden.

In de ochtend kwam Sergio Perez namens Red Bull niet verder dan 38 ronden in zijn RB18, nadat hij het stuur had overgenomen van Max Verstappen. De Nederlander wist op woensdagochtend nog 80 ronden te rijden. In de namiddag voegde hij er nog 67 aan de teller toe, om uiteindelijk uit te komen op 147 ronden. Op donderdag zal Perez in de verste verte niet in de buurt van dat aantal gaan komen, want twee uur na de start van de middagsessie, staat de RB18 nog altijd binnen en is het rondeaantal dus blijven steken op 38 stuks. Geen enkel team reed er minder ronden op de donderdag tot nu toe. Het is niet duidelijk of het nog steeds de versnellingsbakproblemen zijn die Red Bull parten speelden. Vanuit het team is er niet meer over gecommuniceerd, maar rond de garage is er nog steeds (om 16:00 uur) geen beweging te zien.

Andere teams productiever

Daar waar Red Bull op een rondeaantal van 38 blijft steken, gaat het de meeste andere teams beter af. Alpine is de grens van 100 ronden al gepasseerd op donderdag. AlphaTauri en Aston Martin komen ook al aardig in de buurt van dat aantal, want Pierre Gasly en Sebastian Vettel maken in de middag ook veel meters. Guanyu Zhou zorgde ervoor dat Alfa Romeo eindelijk een mooi aantal meters aflegde. Het team weet daarmee eindelijk haar rug ietwat weet te rechten, nadat het anderhalve dag lang problemen kende. Toch staat de teller nog steeds op slechts 57 ronden, ondanks de 36 die Zhou er deze middag al heeft gereden. Problemen waren er in de middag voor Nikita Mazepin. Het duurde lang voordat de Rus naar buiten kwam, en toen hij er eindelijk negen ronden op had zitten, moest hij de Haas-bolide stilzetten door een kapotte brandstofpomp. Wederom problemen dus voor de Amerikaanse renstal.

Mercedes blijft ook achter

Het grote Mercedes kwam in de eerste twee uur niet van de middagsessie niet verder dan 20 ronden, nadat het ook in de ochtend al relatief weinig ronden had gereden met een totaalaantal van 40. De teller blijft tot op heden dus steken op 60 ronden bij Mercedes op donderdag. Alleen Red Bull en Alfa Romeo reden minder ronden. Ferrari blijft prima gaan, want ook zij tikken bijna de 100 aan en trekken zo dus hun indrukwekkende aantallen van de woensdag door. McLaren zwemt er een beetje tussen in, met 84 ronden. Wel is Daniel Ricciardo tot op heden de snelste man van de dag.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"