Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

"Krankzinnig als Ferrari Vettel zelf op straat heeft gezet"

Jenson Button heeft geen goed woord over voor Ferrari als zou blijken dat de Scuderia Sebastian Vettel doelbewust de deur uit heet gewerkt: "Een viervoudig wereldkampioen!"

Vettel Ferrari test 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Sebastian Vettel verruilt aan het eind van het seizoen zijn Ferrari-zitje voor óf een stoeltje bij een concurrent, óf voor zijn Formule 1-pensioen. Voormalig wereldkampioen Jenson Button zou het een schande vinden als Ferrari hem doelbewust de straat op heeft 'geduwd'.

In de F1 Show van Sky Sports F1 geeft verslaggever Craig Slater aan dat Vettel naar verluidt nooit een aanbieding heeft gekregen van Ferrari, waardoor hij niet anders kon dan het team verlaten: "Als hij noodgedwongen op straat is komen te staan, zou ik dat echt krankzinnig vinden. We hebben het wel over een viervoudig wereldkampioen", zo reageert Button gepikeerd.

Volgens Button is Vettel nog veel te goed om op een dergelijke manier bij het vuil geparkeerd te worden: "Ik denk dat hij vorig jaar heeft laten zien nog altijd snel te zijn. Hij had het even zwaar toen Charles Leclerc uitzonderlijk goed presteerde en ik denk dat hem dat mentaal even heeft geknakt. Hij is echter sterk teruggekomen en is hij nog altijd iemand die je zou kiezen als je een Formule 1-team zou runnen."

Button denkt dat er meer speelt dan enkel het gegeven dat Ferrari het niet meer zou zien zitten met Vettel: "Misschien kiezen ze er heel bewust voor om niet met twee nummer-één coureurs verder te gaan, als zou dat voor mij een vreemde keuze zijn. Ik ben in ieder geschokt over het feit dat we Vettel niet meer in een rode auto gaan zien volgend jaar."

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco