Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Krankzinnig silly season gaat verder: Kvyat zeker van comeback?

Wat betreft het geruchtencircuit krijgt het Formule 1-seizoen 2018 sowieso een plaatsje in de geschiedenis. Het silly season van dit jaar is tot dusver krankzinnig gebleken: elke week duiken er wel weer nieuwe roddels op en juist als je alles op een rijtje denkt te hebben, volgt er een nieuwe schok. De puzzel voor het seizoen 2019 is nog lang niet compleet: wie legt het volgende stukje neer?

Na de nieuwe tombola van vandaag (maandag) waarin Lando Norris werd aangekondigd als de nieuwe tweede rijder van McLaren, gonst de naam van Daniil Kvyat rond in het roddelcircuit. De 24-jarige Rus, die vorig jaar zonder pardon aan de kant werd gesmeten door Toro Rosso, lijkt nu voor de tweede keer in genade te worden aangenomen door dat team.

Het begint een heel bizar verhaal te worden. Kvyat mocht in 2014 zijn entree in de Formule 1 maken achter het stuur van een Toro Rosso, alvorens hij een jaar later naar grote broer Red Bull Racing trok om aldaar Sebastian Vettel te vervangen. Een rommelig einde van 2015, gecombineerd met een aparte start van 2016, kostten de jonge Rus daar uiteindelijk de kop. Ten faveure van Max Verstappen werd hij teruggeplaatst bij Toro Rosso, om eind vorig jaar de bons te krijgen. Omdat Brendon Hartley niet geheel weet te brengen wat Toro Rosso van hem had gehoopt en er verder geen juniorrijders zijn die aanspraak maken op een superlicentie, moet de Italiaanse stal ingrijpen. Kvyat, tegenwoordig testcoureur bij Ferrari, zou de best denkbare optie zijn nadat Antonio Giovinazzi de stal een nee verkocht. Die nee van Giovinazzi kan op zijn beurt weer te maken hebben met de mogelijke promotie van de 24-jarige Italiaan. De GP2-vicekampioen van 2016 is nu nog reserverijder van Ferrari, maar lijkt voltijd Sauber-coureur te gaan worden. Dit is mogelijk als Charles Leclerc de overstap maakt naar Ferrari. De Monegask leek lange tijd in de running om Kimi Raikkonen op te volgen en er scheen al een voorcontract te zijn getekend, toen plots Ferrari-directeur Sergio Marchionne overleed. Het pendulum zwaaide na die trieste gebeurtenis Raikkonens kant op, maar recente geruchten doen vermoeden dat Leclerc tóch weer kandidaat nummer één is om naast Sebastian Vettel plaats te nemen in de Ferrari van 2019. Voor de rest is er nog een hoop onduidelijkheid: Sergio Pérez zegt over een contract voor volgend seizoen te beschikken, maar wil nog niet vertellen voor welk team hij actief gaat zijn. Een verlenging bij Force India is het meest voor de hand liggende, maar niets is wat het lijkt in het F1-silly season van 2018. Naar McLaren gaan zit er in ieder geval niet meer in voor de Mexicaan, aangezien Sainz en Norris daar vastliggen. Haas is een optie, maar daar heeft Romain Grosjean juist een paar sterke optredens neergezet. En Williams dan? George Russell leek een kanshebber, maar de kampioenschapsleider van de Formule 2 krijgt ammenooit geen voorkeursbehandeling van Mercedes boven Ocon. Williams is op zoek naar de hoogste bieder en zodoende zou Russells concurrent Artem Markelov nog weleens een (klein) kansje kunnen maken. Wie maakt de volgende klapper in het tumultueuze silly season van 2018?

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer