Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Krijgt Max Verstappen concurrentie van Esteban Ocon?

Formule 1 coureur Esteban Ocon verwacht dat hij op korte termijn kan knokken met Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Volgens het Franse talent ontwikkelt Force India zichzelf zo snel dat het een bedreiging gaat vormen voor Red Bull.

Voorafgaand aan het F1-seizoen 2017 was de doelstelling van het kleine Force India om het nog beter te doen dan een jaar eerder. Het team scoorde al 133 punten, maar de droom om de top drie teams uit te dagen realiseerde het nog niet. Het gat is zelfs aanzienlijk groter dan een jaar eerder, mede door de nieuwe F1-regels. Esteban Ocon ziet echter volop verbeteringen binnen Force India en verwacht dat hij in de laatste vijf races van het seizoen kan knokken met Verstappen en Ricciardo. " Onze auto is niet perfect, maar er is nog veel meer mogelijk met onze auto. Als we de balans van de auto goed kunnen krijgen, dan kunnen we aansluiten bij Red Bull", laat Ocon aan Motorsport.com weten.

De vierde plaats in het WK is stevig in handen van Force India en lijkt veilig. Daarmee evenaart het team de beste prestatie uit haar geschiedenis. Ocon wil meer en is lovend over de ontwikkeling van de auto. " Het voelt alsof ik in een compleet andere auto rij ten opzichte van het begin van het seizoen. We hebben veel updates gehad en er komt nog het nodige aan. Dat is belangrijk omdat we de komende races rijden op circuits waarop we veel downforce nodig hebben." Grote vraag is of Force India in 2018 dichterbij kan komen aan de topteams. De regels blijven grotendeels hetzelfde, waardoor we vaak zien dat de kleinere teams dichterbij komen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen