Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Krijgt Red Bull in Austin weer last van haar achilleshiel? "Dat kan McLaren helpen"

Qua lay-out zou het Circuit of the Americas moeten passen bij de Red Bull-bolide van Max Verstappen en Sergio Perez. Tóch is er een baankarakteristiek die het momentum van de wereldkampioen zou kunnen verstoren, stelt voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert.

Red-Bull-Qatar-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Adrian Newey & Co een dijk van een auto hebben gebouwd voor het 2023 F1-seizoen, moge duidelijk zijn. De RB19 presteert op bijna alle type circuits uitzonderlijk. Alleen in Azerbeidzjan, Monaco, Canada en Singapore voelde het team uit Milton Keynes de hete adem van de concurrentie in de nek. Op laatstgenoemde locatie waren Ferrari, McLaren en Mercedes zelfs beter. De gemene deler? Het zijn allemaal straatcircuits.

Het probleem van die circuits - vaak bestaand uit veel langzame bochten - is in basis niet echt een probleem voor Red Bull. Ook de Hungaroring en Circuit Zandvoort zijn relatief langzame circuits, en daar ging de RB19 'gewoon' goed. Het probleem zit 'm in de manier waarop de bolide reageert op een hobbelig wegdek, zo liet de Red Bull-top al weten in Singapore.

"Maar Max kan daar goed mee omgaan"

Ook het asfalt van het Circuit of the Americas lijkt in de verste verte niet op een biljartlaken. Dat kan weleens voor een verrassingselement zorgen in Austin, volgens Johnny Herbert. Dat meldt de voormalig Grand Prix-winnaar bij Lucky Block.

"Een kenmerk van COTA is dat het nogal een hobbelig circuit is. Dat kan McLaren weleens gaan helpen. Zij hebben een auto die heel makkelijk te besturen lijkt."

Herbert vervolgt: "In (In Qatar, red.) zagen de prestaties van McLaren er goed uit; zij kwamen zowel in de sprintrace als de hoofdrace goed voor de dag. Red Bull moest goed nadenken over de strategie om voldoende marge te houden."

Toch denkt de Brit dat Verstappen zijn vijftigste F1-zege binnensleept in Texas. "Ik zie Red Bull de Grand Prix van de VS winnen. Zij hebben nog steeds dat kleine voordeel op de rest. Wél heeft de RB19 heeft nog steeds wat kleine elementen die voor verrassingen kunnen zorgen, maar Max kan daar over het algemeen goed mee omgaan. Ik denk dat McLaren in de VS in een sterkere positie terechtkomt, maar het is écht nog steeds Red Bull en Max."

Ook interessant:

Verstappen heeft van niemand iets te duchten in jacht op unieke mijlpaal

Verstappen kan in Austin zijn vijftigste Grand Prix-zege boeken en zo een unieke mijlpaal behalen! In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Coronel, Dimmers en Mosterdijk vooruit op de GP van de Verenigde Staten. Uiteraard passeren er nog meer onderwerpen de revue. Is Perez de juiste optie voor 2024, waarom onderzoekt de FIA opnieuw een overtreding van Hamilton en gaat Haas om punten strijden?

Beluister de podcast hieronder!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak