Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kritiek op De Vries van teambaas Tost: "Dit mag niet gebeuren"

Franz Tost is niet heel blij met Nyck de Vries, na de uitvalbeurt van de Nederlander in Bakoe. Wel waren er volgens de teambaas wat verzachtende omstandigheden.

Doordat hij op knullige wijze zijn voorwielophanging kapot reed, moest Nyck de Vries de bocht staken. Teambaas Franz Tost was niet heel blij met zijn coureur. Dit had niet mogen gebeuren. "Een uitvalbeurt is natuurlijk altijd vervelend. Nyck raakte de muur in bocht vijf. Daardoor brak de stuurstang linksvoor en moest hij in de daaropvolgende bocht stoppen. Zo lag hij heel vroeg uit de race." "Dat had natuurlijk niet mogen gebeuren, maar het gebeurde wel. Het was zijn eerste keer hier in een F1-auto en zowel in de training, als de sprintkwalificatie en de normale kwalificatie gebeurde dat."

Hoort erbij

Volgens Tost waren er wel wat verzachtende omstandigheden, zoals het format, dat niet in het voordeel van een rookie zoals Nyck is. "Het hoort er bij in de leerfase, maar hopelijk wordt het in Miami beter." "Voor alle rookies is dit format een nadeel, want na een training ga je al de kwalificatie in. Dan is de druk heel hoog. Dat is een beetje een excuus, maar het was inmiddels wel al de race. Er waren ondertussen al heel wat sessies verreden", is hij kritisch. "Het lastige voor een rookie is om de griplevels te bepalen, want die wisselen van sessie tot sessie. Soms speelt de wind ook een rol, net als de hitte en het is niet makkelijk om daar allemaal mee om te gaan. Daarom zijn de ervaren jongens in het voordeel", aldus de binnenkort vertrekkende teambaas.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"