Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kritiek op Steiner over behandeling Mick Schumacher: "Kijk eens naar Red Bull"

Volgens voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone is Guenther Steiner niet goed bezig met Mick, die dit seizoen niet naar behoren presteert.

Het gaat dit seizoen nog niet van een leien dakje voor Mick Schumacher. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher is bezig aan zijn tweede seizoen in de sport, maar wist tot op heden weinig indruk te maken. Hij scoorde nog geen punten en al twee keer schreef hij zijn bolide volledig af. Dat kwam hem op stevige kritiek te staan van teambaas Guenther Steiner. Bernie Ecclestone, voormalig F1-baas, vindt dat de stevige kritiek van de Italiaan aan het adres van zijn Haas-coureur niet de juiste manier is om met de situatie om te gaan. Vader Michael zou het wel weten als hij aanwezig was geweest, denkt de 91-jarige Brit. "Mick heeft het niet nodig dat mensen hem dat constant vertellen. Hij heeft iemand nodig die hem helpt en niet te veel kritiek geeft. Als Michael hier was, dan zou hij Guenther eens laten zien hoe het moet. Dat zou veel helpen", denkt Ecclestone bij RTL .

Mick naar Mercedes met de behandeling van Red Bull

Ecclestone vindt het te vroeg om te zeggen dat Schumacher ondermaats presteert, ook al is de Duitser een van de enige coureurs die nog geen punten heeft gescoord in 2022, terwijl zijn teamgenoot al op 15 WK-punten staat. "Zijn prestaties zijn lastig in te schatten. We weten niet hoe goed of slecht de auto is en hoe goed de mensen achter de bolide zijn. Het maakt een groot verschil of de stijl van de auto bij zijn rijstijl past of niet", aldus de voormalig F1-baas, die hoopt dat er nog meer kansen liggen voor de Schumacher-telg. "Als hij het team uit wordt geschopt, dan is de vraag: is een ander team bereid om hem aan te nemen? Dus hij lijdt een beetje en hoopt dat iemand hem een kans geeft. Hij heeft het in zich en ik weet zeker dat het zijn wil is. Het gaat erom of er een team is dat hem wil aantrekken en er achter wil komen of hij net zo goed is als zijn vader." Ecclestone weet in ieder geval wel waar hij Mick graag zou zien rijden: Mercedes. Qua behandeling wijst de Brit echter naar Red Bull, want zoals zij momenteel met hun coureurs omgaan, dat is volgens hem helemaal goed. "Ik zou Schumacher graag in een andere auto zien, in een meer competitieve auto. Ik zou hem graag in de Mercedes van vroeger willen zien. Dat zou mooi zijn! Kijk bijvoorbeeld ook naar Red Bull. Zij zorgen ze voor hun coureurs, proberen alles op te lossen en de beste set-up voor ze te vinden. Je ziet ook hoe goed de tweede coureur van dat team is. Ze zijn erg goed en zorgen ervoor dat de auto bij hun coureurs past."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap