Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Kritiek op Steiner over behandeling Mick Schumacher: "Kijk eens naar Red Bull"

Volgens voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone is Guenther Steiner niet goed bezig met Mick, die dit seizoen niet naar behoren presteert.

Schumacher Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Het gaat dit seizoen nog niet van een leien dakje voor Mick Schumacher. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher is bezig aan zijn tweede seizoen in de sport, maar wist tot op heden weinig indruk te maken. Hij scoorde nog geen punten en al twee keer schreef hij zijn bolide volledig af. Dat kwam hem op stevige kritiek te staan van teambaas Guenther Steiner.

Bernie Ecclestone, voormalig F1-baas, vindt dat de stevige kritiek van de Italiaan aan het adres van zijn Haas-coureur niet de juiste manier is om met de situatie om te gaan. Vader Michael zou het wel weten als hij aanwezig was geweest, denkt de 91-jarige Brit. "Mick heeft het niet nodig dat mensen hem dat constant vertellen. Hij heeft iemand nodig die hem helpt en niet te veel kritiek geeft. Als Michael hier was, dan zou hij Guenther eens laten zien hoe het moet. Dat zou veel helpen", denkt Ecclestone bij RTL.

Mick naar Mercedes met de behandeling van Red Bull

Ecclestone vindt het te vroeg om te zeggen dat Schumacher ondermaats presteert, ook al is de Duitser een van de enige coureurs die nog geen punten heeft gescoord in 2022, terwijl zijn teamgenoot al op 15 WK-punten staat.

"Zijn prestaties zijn lastig in te schatten. We weten niet hoe goed of slecht de auto is en hoe goed de mensen achter de bolide zijn. Het maakt een groot verschil of de stijl van de auto bij zijn rijstijl past of niet", aldus de voormalig F1-baas, die hoopt dat er nog meer kansen liggen voor de Schumacher-telg.

"Als hij het team uit wordt geschopt, dan is de vraag: is een ander team bereid om hem aan te nemen? Dus hij lijdt een beetje en hoopt dat iemand hem een kans geeft. Hij heeft het in zich en ik weet zeker dat het zijn wil is. Het gaat erom of er een team is dat hem wil aantrekken en er achter wil komen of hij net zo goed is als zijn vader."

Ecclestone weet in ieder geval wel waar hij Mick graag zou zien rijden: Mercedes. Qua behandeling wijst de Brit echter naar Red Bull, want zoals zij momenteel met hun coureurs omgaan, dat is volgens hem helemaal goed.

"Ik zou Schumacher graag in een andere auto zien, in een meer competitieve auto. Ik zou hem graag in de Mercedes van vroeger willen zien. Dat zou mooi zijn! Kijk bijvoorbeeld ook naar Red Bull. Zij zorgen ze voor hun coureurs, proberen alles op te lossen en de beste set-up voor ze te vinden. Je ziet ook hoe goed de tweede coureur van dat team is. Ze zijn erg goed en zorgen ervoor dat de auto bij hun coureurs past."

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen klaar Drama voor leidende Verstappen en Palou in virtuele 12 uur van Sebring