Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Kritiek vanuit het Schumacher-kamp op Mick: "Dit kan je je niet veroorloven"

Na de tweede harde crash van Mick Schumacher dit Formule 1-seizoen krijgt de Haas-coureur forse kritiek vanuit de Schumachers. Ralf Schumacher, de oom van Mick, hoopt dat hij snel verbetert.

Schumacher Monaco crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Tijdens de Grand Prix van Monaco crashte Mick Schumacher hard na een fout in de regenachtige omstandigheden. De Formule 1-coureur vouwde zijn Haas-bolide door midden in de vangrails, maar kon zelf gelukkig ongedeerd uitstappen. Het is een tegenslag voor het team, zo vindt ook Ralf Schumacher, die zijn neefje bekritiseert.

De crash was namelijk volledig de schuld van Mick, zo legt Ralf uit in zijn column voor het Duitse Sky. "Mick had een weekend om snel te vergeten. De crash in de race was zijn eigen fout. Andere coureurs reden voorbij dit punt zonder problemen, maar hij niet. Eerst dacht ik dat hij de vangrails raakte met zijn bolide en een langzaam leeglopende band had, maar dat was niet de oorzaak van de crash."

"Hij reed over het natte gedeelte en die fout kan je je niet veroorloven. Dit werd genadeloos afgestraft, zoals we zagen. Niet alleen zijn race was klaar, maar de auto raakte ook zwaar beschadigd, wat consequenties gaat hebben voor het budget van het team."

Schumacher: 'Er moet iets gebeuren bij Mick'

Door de zware crash is Haas weer terug bij af, zo legt Ralf uit. Toch gelooft hij er nog in dat Mick terug kan slaan. "Er zijn ook sterke races geweest. Ik hoop dat het team met updates komt. Je kan zo hard racen als je wilt, maar het wordt lastiger en lastiger om de rest bij te benen."

"Er moet in ieder geval wat gebeuren om het leven van Mick wat makkelijker te maken. Mick moet leren dat zulke fouten niet kunnen gebeuren, daar is geen twijfel over mogelijk." Dat hij kan verbeteren, heeft hij volgens Ralf al laten zien in de Formule 2. "Toen hij kampioen werd, heeft hij laten zien dat hij door lastige periodes in een seizoen heen kan komen."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023