© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Kritisch Renault zet Verstappen op zijn plaats

28 sep. 2018 16:15 Jan van der Burgt 12 reacties
Renault-teambaas Cyril Abiteboul neemt afstand van de claim van Max Verstappen dat de Spec C-motor op grotere hoogten niet zou werken. In plaats van zich uit te laten over de gebreken van Renault, zou hij zich beter op de RB14 kunnen richten, aldus Abiteboul.

In de persconferentie voor teampersoneel reageert Renault-teambaas Cyril Abiteboul op vrijdag op de opmerking van Verstappen dat de Spec C-motor van Renault op hoogte niet goed zou functioneren. Volgens Verstappen was dat de voornaamste reden dat Red Bull teruggrijpt naar de Spec B-motor:

"Het is waar dat motoren op grotere hoogten over het algemeen minder goed werken, maar het extra aantal pk's blijft netto gelijk, ook in Mexico. Ik ben het dus niet eens met de woorden van Max Verstappen, die zich in mijn ogen sowieso meer zou mogen focussen op de auto in plaats van op de motor."

Volgens Abiteboul grijpt Red Bull vooral terug naar de Spec B, omdat de betrouwbaarheid nog altijd niet gegarandeerd kan worden: "Het was duidelijk dat die Spec C-motor het niet nog zes races vol zou gaan houden en daarom doen ze voor Rusland en daarna weer een beroep op een andere specificatie motor."

Ondanks die betrouwbaarheidsproblemen is Abiteboul is nog altijd van mening dat Renault goed werk heeft geleverd in Singapore door Max Verstappen aan de tweede plaats te helpen, ook al kreeg Renault de nodige kritiek te verwerken van Verstappen:

"Er waren inderdaad wat issues met de driveability van de motor, maar al met al hebben we Verstappen gegeven wat hij nodig had om tweede te worden. Maar Max is nu eenmaal een veeleisende jongen, die bovendien van zich laat horen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen