Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Kritische Verstappen gematigd tevreden: "Het kon beter"

Max Verstappen kende zijn beste jaar in de Formule 1 tot nu toe. Gretig en ambitieus als dat hij is, betekent dat niet automatisch dat hij helemaal tevreden is. In de ogen van de Red Bull-coureur viel er meer uit het seizoen 2019 te halen.

Verstappen Hockenheim
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Het was een goed seizoen, maar het kon nog beter", zo vat Max Verstappen het seizoen kort en bondig samen. "Met name de start voor het seizoen was tricky voor ons, aangezien we niet vooraan konden meevechten. Desondanks hebben we in die tijd wel steeds het maximale uit de auto weten te halen en op enig moment kregen we de smaak te pakken."

Red Bull begon te winnen, tot groot genoegen van Honda, dat voor het laatst in 2006 zegevierde: "We reden enkele knotsgekke en goede races en dat zorgde voor meer vertrouwen en een enorme boost bij iedereen", zo vervolgt Verstappen, die weet op welke gebieden Red Bull het in de eerste races heeft laten liggen.

"We hebben enige tijd nodig gehad om te wennen aan de nieuwe voorvleugel. Gaandeweg het seizoen konden we daar beter mee uit de voeten en hebben we niet alleen het chassis, maar ook de Honda-motor weten te verbeteren."

Verstappen verbruikte niet minder dan vijf krachtbronnen dit seizoen, maar hier lagen geen betrouwbaarheidsproblemen aan ten grondslag, tot grote tevredenheid van Verstappen: "Als je mee wilt vechten om de wereldtitel, kun je het je niet veroorloven uit te vallen. De motorwissels waren altijd om een motorupgrade te faciliteren en niet omdat de motor aan het einde van zijn levensduur was."

Kan Max Verstappen volgend jaar met Red Bull een gooi doen naar de titel? Het panel van de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, bestaande uit autocoureurs Tim en Tom Coronel evenals F1-journalist Ruud Dimmers, sluit het niet uit.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen