Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kritische Vettel: 'Ze brachten de safety car op het verkeerde moment'

Sebastian Vettel is kritisch op de wedstrijdleiding in China. Volgens de Duitser werd de safety car op compleet het verkeerde moment naar buiten gebracht.

Sebastian Vettel was op jacht naar Valtteri Bottas toen de safety car naar buiten werd gestuurd. Pierre Gasly en Brendon Hartley reden tegen elkaar op en de brokstukken daarvan moesten worden opgeruimd. Op het moment dat de safety car de baan op werd gestuurd, was het voor Vettel en Bottas te laat om direct te reageren. Vettel snapt dan ook de timing van de wedstrijdleiding daarvoor niet, zeker niet omdat de situatie al een tijdje bestond.

"Die brokstukken lagen al twee ronden op de baan, dus waarom was de safety car niet een halve minuut eerder naar buiten gestuurd? Dan hadden ook Valtteri en ik de kans gehad daarop te reageren, maar nu reden we startfinish op en stonden we voor een voldongen feit." "Ik snap dat je in gevaarlijke situaties niet altijd de rangorde kunt respecteren en snel moet handelen, maar nu waren er al twee ronden verstreken. De situatie vroeg om een safety car, omdat de marshalls veilig moesten kunnen werken. Nu was de timing echter compleet verkeerd , omdat het een direct effect had op de uitslag van de race." Uiteindelijk kon Max Verstappen door de safety car en een extra stop voor softs aansluiten bij Sebastian Vettel. De Duitser werd aangetikt door Verstappen, waarna een podiumplaats uit het zicht verdween.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China