Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

KTM grijpt overtuigend de macht in Dakar Rally

Het Red Bull KTM-team heeft in de Dakar Rally op niet mis te verstande wijze de macht gegrepen. Aan het begin van de dag stond er welgeteld één KTM in de top drie, nu nemen ze de plaatsten één, twee en drie in.

Het team dat rondrijdt op machines van Oostenrijkse makelij profiteert vooral van het wegvallen van Ricky Brabec. De Amerikaan, uitkomend voor Monster Energy Honda, moest vandaag in leidende positie de strijd staken. Hij blies de motor van zijn fiets op.

De nieuwe aangewezen klassementsleider, Adrien van Beveren, wist niet te profiteren van de malheur van Brabec. De nummer twee aan het begin van de dag verloor elf minuten op de uiteindelijke dagwinnaar Matthias Walkner, niet genoeg om zijn tweede positie om te zetten in de leiding. De leiding gaat echter ook niet naar Walkner, maar naar diens ploegmakker Toby Price, die tweede werd in de etappe van vandaag. De nummer drie van vandaag, Sam Sunderland, is ook de nummer drie in het klassement. Omdat de eerste tien rijders uit de uitslag van gisteren kort na elkaar vertrokken en de rest vele uren later, is de dagzege nog geen gegeven. Zo is bijvoorbeeld topper Pablo Quintanilla op het moment van publicatie nog onderweg.

1085202499722719232

Heartbreaking moment as a broken engine sends @rickyB357 home when he was leading overall. 😥 El motor roto de 🇺🇸 Ricky Brabec rompe corazones. El Estadounidense lideraba la general tras 7 etapas. #Dakar2019 pic.twitter.com/dAtIhAHNQn — DAKAR RALLY (@dakar) 15 januari 2019

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"