Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

KTM-teambaas: "Zelfs kind kan zien dat Ducati aerodynamisch voordeel haalt uit vleugel"

Gisteravond besliste het tribunaal van de MotoGP dat het team van Ducati de behaalde overwinning in Qatar mag behouden. Daarnaast mag Ducati ook de rest van het seizoen gebruik blijven maken van de omstreden achtervleugel. Een onbegrijpelijke beslissing volgens Red Bull-KTM-teambaas Mike Leitner.

De Oostenrijker vindt dat het team van Ducati zich niet eerlijk opstelt. "In de winter zou deze vleugel nooit zijn goedgekeurd. De teams hebben toen met elkaar gesproken en we zijn toen duidelijk overeen gekomen dat we minder zouden gaan experimenteren met vleugels. Tijdens de eerste race van het seizoen reed Ducati plots met de achtervleugel en gaf men aan dat deze geen aerodynamisch voordeel opleverde. Dit is natuurlijk grote onzin want zelfs een kind kan zien dat Ducati aerodynamisch voordeel behaalt uit deze achtervleugel" aldus Leitner tegenover Speedweek.

Daarnaast lijkt er ook een persoonlijke strijd te ontstaan tussen Leitner en de grote technische man achter het team van Ducati, Gigi Dall’Igna: "Dell’Igna denkt slimmer te zijn dan iedereen en door deze uitspraak kan ik er niks aan veranderen. Daarnaast zullen we nu zelf moeten gaan kijken of we ook een dergelijke vleugel gaan maken. Een dag in de windtunnel kost echter 20.000 euro, dus het is de vraag hoeveel geld we in deze vleugel willen investeren."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"