Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica: "Als F1-teambaas zou ik ook aan mezelf twijfelen"

Robert Kubica maakt volgend jaar zijn fulltime Formule 1-rentree. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, aangezien niet iedereen het direct met hem zag zitten.

Het was het team van Renault dat Robert Kubica de eerste kans gaf weer eens een Formule 1-auto aan de tand te voelen. Meerdere tests volgden, maar de gedroomde comeback bleef uit. Eind 2017 zette Kubica daarom in op een zitje bij Williams, maar daar moest hij genoegen nemen met de reserverol.

Bij datzelfde Williams heeft hij nu voldoende laten zien om volgend jaar toch op de grid terug te keren. Teambaas Claire Williams heeft inmiddels herhaaldelijk haar vertrouwen in de Pool uitgesproken. Kubica zegt in gesprek met Autosport zelf het volkomen te begrijpen als anderen aan zijn fysieke capaciteiten twijfelen. "Als ik zelf teambaas was geweest, zou ik ook mijn twijfels hebben over mijn eigen kunnen. Daarom heb ik bij Williams van meet af aan gezegd dat 'alleen als jullie vertrouwen hebben in wat ik kan, moeten we dit doen. Het is namelijk makkelijk om bij tegenslagen direct naar mijn arm en de beperkingen ervan te wijzen'. Kubica is vast van plan om al zijn criticasters hun ongelijk te bewijzen: "Als ik niet volledig zou geloven dat ik snel kan zijn, had ik hier niet eens gezeten. Het is logisch dat mensen vragen hoe ik ondanks mijn handicap denk op het hoogste niveau deze sport te bedrijven, maar Williams en ik hebben gezien dat het kan."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie