Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Kubica begrijpt er niets van: "Wagen ondanks zelfde set-up als Russell compleet anders"

Voor het tweede achtereenvolgende weekend bungelt Robert Kubica, op lichtjaren achterstand van de rest van het veld - zijn Williams-teammaat George Russell inclusief - op de laatste plaats. De 34-jarige Pool snapte er na de twee vrije trainingen in Bahrein helemaal niets meer van.

Robert Kubica Bahrein 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Volgens Kubica is hij op het Bahrain International Circuit met een nagenoeg identieke set-up als die van teammaat Russell het asfalt opgegaan, maar na het vallen van de vlag werd het tweetal door meer dan een seconde gescheiden.

"Voor ons is het duidelijk dat we met twee dezelfde set-ups rijden, maar dat we op dit moment over twee compleet verschillende wagens beschikken", analyseert Kubica op de vrijdag in Bahrein tegenover de verzamelde pers. "Het is vrij duidelijk zichtbaar op de data. We moeten de oorzaak van dit probleem vinden."

Dat het verschil mogelijk te wijten is aan de kapotte vloer, waarover Kubica kortgeleden sprak, denkt de Pool niet. "Met de vloer zijn er geen problemen. Misschien ligt het aan de aerodynamica, we zullen moeten wachten om het antwoord op onze vragen te krijgen."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"