Kubica benadert vrijdagtraining Abu Dhabi als eerste testsessie voor 2019

23 nov. 2018 08:45 René Oudman 0 reacties
Nadat hij eerder dit jaar in Spanje en Oostenrijk zijn kunsten mocht vertonen achter het stuur van een Williams, stuurt Robert Kubica de FW41 op vrijdagmiddag (lokale tijd) in Abu Dhabi weer naar buiten. De 33-jarige Pool wist al langer dat hij in actie zou komen tijdens de eerste vrije training op het Yas Marina Circuit, maar de sessie krijgt een extra lading door de aankondiging van donderdag.

In een speciaal belegde persconferentie werd namelijk officieel bevestigd dat Kubica volgend jaar terugkeert op de paddock als voltijd rijder. In Melbourne zal de Pool voor de eerste keer sinds de GP van Abu Dhabi in 2010 weer een wedstrijd rijden.

"De vrijdagtraining in Abu Dhabi krijgt nu een andere lading, aangezien ik nu weet wat de plannen zijn voor 2019", vertelde Kubica op het Yas Marina Circuit tegenover onder meer Racingnews365. "Dat ik hier zou rijden, was onderdeel van een afspraak die aan het begin van het seizoen al is gemaakt. Een bepaald soort druk, en bepaalde ambities kunnen nu achterwege blijven nu ik zeker ben van het stoeltje. We hebben een plan uitgestippeld en daaraan gaan we ons houden."

Kubica verklapte in de eerste vrije training al de nodige dingen te testen, met het oog op het seizoen van zijn terugkeer. "Snelle tijden zal ik waarschijnlijk niet neerzetten. We willen ons compleet focussen op volgend jaar. De Formule 1 is veranderd, we mogen tegenwoordig niet meer zoveel testen als dat het geval was in de tijd dat ik het eerste deel van mijn F1-carrière afwerkte. Elke testkilometer die we mogen maken, moeten we daarom ook gebruiken."

Liefst 3.045 dagen zal het interval tussen de laatste race voor Kubica's blessure en de eerste van zijn terugkeer bedragen. Daarmee is Kubica overigens niet de coureur die het langst uit de Formule 1 bleef om uiteindelijk toch een comeback te maken, die eer gaat nog altijd uit naar Jan Lammers.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen