© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Kubica 'droomt' van Formule 1-test in het Ferrari-rood

31 okt. 2018 13:30 René Oudman 1 reacties
Komt hij nou terug, of blijft de laatste Grand Prix waarin Robert Kubica aan de start verscheen de GP van Abu Dhabi in 2010? De 33-jarige Pool is naar eigen zeggen in onderhandeling met Williams, de stal waarvoor hij testwerkzaamheden verricht, voor een zitje in 2019.

Mocht dat mislopen, zo wordt gefluisterd, kan enkelvoudig Grand Prix-winnaar Kubica weleens neerstrijken bij het team van Ferrari. De Scuderia raakt haar beide ontwikkelingsrijders (Antonio Giovinazzi en Daniil Kvyat) kwijt, aangezien deze in 2019 een voltijdseizoen in de koningsklasse afwerken.

Waar Giovinazzi wel aanblijft als reserverijder mocht Sebastian Vettel of Charles Leclerc iets overkomen, daar kan de Italiaan niet te pas en te onpas in de simulator spingen. Daarom schijnt Ferrari op zoek te zijn naar een nieuwe ontwikkelingsrijder, iemand die wél constant kan worden opgeroepen.

Kubica is nog altijd bezig een plekje bij Williams te bemachtigen. Het team liet in een eerder stadium weten dat Formule 2-kampioenschapsleider George Russell volgend jaar zijn entree in de koningsklasse mag maken, wie zijn teamgenoot wordt is nog onduidelijk.

Mocht het hele feest niet doorgaan, dan zou Kubica het niet vervelend vinden om bij Ferrari aan te kloppen. "Als ik de kans krijg om, ook al zij het slechts voor een test, Ferrari-rood te dragen, dan komt een jongensdroom uit. Ik ben er al eens dichtbij geweest", refereert Kubica bij Motorsport-Total aan het contract dat hij met de Scuderia zou hebben voor het seizoen 2012.

Een heftig rallyongeval maakte echter een, zo leek het destijds, voortijdig einde aan zijn F1-carrière. "Ik zeg niet dát het gebeurt, maar als ik de kans krijg, zal ik er zeker over nadenken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen