Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica: "Ferrari is de favoriet, Leclerc is een groot talent"

Waar zijn eigen stal vooral negatief in het nieuws kwam, daar haalt Ferrari op een positieve manier de krantenkoppen. Williams-rijder Robert Kubica moet lijdzaam toezien hoe de Italiaanse stal vooralsnog het te kloppen team lijkt te zijn.

In de eerste testweek kwamen Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Charles Leclerc tot een duizelingwekkend aantal kilometers, waar Kubica precies één ochtend kon rijden. De 34-jarige Pool ziet de Ferrari's dit jaar wereldkampioen worden.

"Net als vorig seizoen zet ik ook dit jaar mijn geld op Ferrari", spreekt Kubica ten overstaande van Corriere della Sera . "Ik denk écht dat Ferrari in 2018 het materiaal had om de kampioenschappen te veroveren en dit seizoen hebben ze denk ik wederom de beste wagen gebouwd. Daarnaast is het al een tijdje geleden dat ze voor het laatste kampioen werden, dus het wordt wel weer eens tijd." Kubica dicht Leclerc goede kansen toe om met de titel aan de haal te gaan. "Ik ken Charles al jaren en hij is een groot talent. Het zou mij verbazen als hij juist niet uit de verf zou komen." Overigens is Kubica niet geheel objectief: de Pool woonde in het verleden jarenlang in Italië. "Dat klopt, ik woonde bij een pleeggezin aan het Gardameer. Dat was de mooiste tijd van mijn leven! Ik ben die mensen nog altijd dankbaar voor hun hulp. Toch voel ik mezelf geen Italiaan, ofzo. Ik ben een Pool die Italiaans spreekt!" Met medewerking van Aaron Deckers

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"