Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica 'geniet' van reserverol bij Williams

Robert Kubica was een serieuze kanshebber voor een stoeltje bij Williams, maar werd uiteindelijk geklopt door Sergey Sirotkin. Dat wil niet zeggen dat de Pool niet geniet van de rol van reservecoureur.

Robert Kubica won de Grand Prix van Canada in 2008, maar na een zware crash in de rallysport moest hij lang revalideren. Nu is hij terug in de Formule 1, maar moet veel met één hand doen. De Pool moet nu genoegen nemen met een functie als reservecoureur. Tegenover Autosport zegt hij: "Eigenlijk geniet ik wel van mijn positie. Als je bedenkt waar ik twaalf maanden geleden stond, dan is er veel veranderd." "Deze rol stelt me voor de nodige uitdagingen, maar biedt ook mooi kansen", vervolgt Kubica. " Als coureur zie je dingen in de 'coureur-mode'. Engineers, technicians en mechaniciens werken erg hard, maar als coureur zie je niet de dingen die ik nu zie. Ik geniet ervan, heb lol. Ik denk dat het een interessant seizoen wordt."

In zijn rol als reservecoureur was tussen Williams en Kubica afgesproken dat hij dag vier van de wintertests voor zijn rekening zou nemen. Dat gebeurde echter niet en Stroll reed die dag rond in de FW41. Daarover zegt de Pool: "Ik had het gevoel dat het de goede beslissing was. Stroll en Sirotkin hebben meer tijd nodig in de auto." "Ik had een goed idee van de auto na mijn run. Ik had het gevoel dat Stroll en Sirotkin meer zouden leren van hun runs. En zij moeten uiteindelijk de punten binnen halen. Daar gaat het om, niet om mij."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'