Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Robert Kubica

Kubica haalt uit naar Williams: "Misschien kan ik beter zwijgen"

Robert Kubica is bepaald niet gelukkig met zijn uitvalbeurt in de Grand Prix van Rusland. Niet zoals je normaal gesproken verwacht omdat er pech aan ten grondslag lag, maar omdat het een bewuste keuze van Williams was.

Kubica rusland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Nadat George Russell uit de Grand Prix van Rusland crashte was het Robert Kubica die een ronde later stilstond in de pitbox. "We hebben besloten Robert uit te laten vallen om de onderdelen te sparen voor de aankomende en veeleisende overzeese races", zo luidde de redenatie van het team.

Robert Kubica heeft er, ondanks dat hij aangeeft dat het misschien beter is om te zwijgen, geen goed woord voor over: "Ik kan wel van alles roepen, maar dat is niet het juiste om te doen, dus wellicht kan ik beter zwijgen."

"Het is echter zo dat ik voor mezelf het doel had om elke race uit te rijden, maar dat zal nu niet meer lukken", aldus de Pool in gesprek met het Poolse Eleven Sports.

"Dit is mijn misschien wel mijn slechtste weekend ooit en niet vanwege mijn eigen optreden. Op vrijdag riep ik na vier ronden al dat er iets mis was met de auto. Ik heb gewoon een auto nodig die werkt, en dan kan ik er echt wel mee uit de voeten."

Mede door de verklaring van het team voor het uitvallen van Kubica wordt er in de Formule 1-paddock gefluisterd dat Williams er financieel niet goed voor staat. Wellicht dat daar ook de quotes van Kubica dat hij 'beter kan zwijgen' over gaan.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

6 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"