Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Robert Kubica

Kubica haalt uit naar Williams: "Misschien kan ik beter zwijgen"

Robert Kubica is bepaald niet gelukkig met zijn uitvalbeurt in de Grand Prix van Rusland. Niet zoals je normaal gesproken verwacht omdat er pech aan ten grondslag lag, maar omdat het een bewuste keuze van Williams was.

Kubica rusland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Nadat George Russell uit de Grand Prix van Rusland crashte was het Robert Kubica die een ronde later stilstond in de pitbox. "We hebben besloten Robert uit te laten vallen om de onderdelen te sparen voor de aankomende en veeleisende overzeese races", zo luidde de redenatie van het team.

Robert Kubica heeft er, ondanks dat hij aangeeft dat het misschien beter is om te zwijgen, geen goed woord voor over: "Ik kan wel van alles roepen, maar dat is niet het juiste om te doen, dus wellicht kan ik beter zwijgen."

"Het is echter zo dat ik voor mezelf het doel had om elke race uit te rijden, maar dat zal nu niet meer lukken", aldus de Pool in gesprek met het Poolse Eleven Sports.

"Dit is mijn misschien wel mijn slechtste weekend ooit en niet vanwege mijn eigen optreden. Op vrijdag riep ik na vier ronden al dat er iets mis was met de auto. Ik heb gewoon een auto nodig die werkt, en dan kan ik er echt wel mee uit de voeten."

Mede door de verklaring van het team voor het uitvallen van Kubica wordt er in de Formule 1-paddock gefluisterd dat Williams er financieel niet goed voor staat. Wellicht dat daar ook de quotes van Kubica dat hij 'beter kan zwijgen' over gaan.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent