Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Robert Kubica

Kubica heeft geen spijt van F1-comeback: "Dit is beter dan thuiszitten"

Het had hét sprookje van het jaar moeten worden, de glorieuze comeback van Robert Kubica. Het liep echter net wat anders. De Pool weet geen potten te breken, maar heeft zeker geen spijt van zijn comeback.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

Hoeveel van zijn tegenvallende presteren zit hem in de auto en hoeveel zit hem in de coureur Robert Kubica zelf? Het is ongetwijfeld maar een handjevol mensen dat daar antwoord op kan geven. Kubica zelf zegt in ieder geval geen spijt te hebben van zijn Formule 1-comeback en wil zijn huidige situatie zelfs niet frustrerend noemen.

"Ik heb nergens spijt van en ik ben ook zeker niet gefrustreerd. Dit is altijd nog beter dan thuis te moeten zitten en de Formule 1 noodgedwongen vanaf de bank te moeten volgen", aldus de Williams-coureur in gesprek met Autosport.com.

"Natuurlijk was het mooier geweest als ik minder problemen had gehad en ik mijn gevechten verder naar voren kon uitvechten", vervolgt Kubica, die nog altijd trots is op wat hij heeft bereikt, ongeacht de resultaten die daar uit voortkomen.

"De moeilijke situatie bij Williams maakt dat men vergeet waar ik vandaan kom. Sterker nog, soms vergeet ik zelf nog weleens dat ik jarenlang heb geknokt om te staan waar ik nu sta. Dat is niet vreemd, want in de Formule 1 wordt je nu eenmaal een beetje geleefd."

"Vorig jaar, nadat ik werd aangekondigd als racecoureur in 2019, werd ik door veel mensen gefeliciteerd en waarom? Omdat ik die comeback had verdiend. Daarna zou echter het moeilijke gedeelte beginnen en daar was ik me ook altijd bewust van."

2 reacties

    Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’