Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Kubica heeft meer dan genoeg kansen gehad'

Voormalig F1-coureur Karun Chandok vindt dat Robert Kubica genoeg kansen heeft gehad om zichzelf te bewijzen. De Pool kwam diverse malen in actie voor Renault en Williams, maar wist geen Formule 1 contract binnen te slepen.

Het had het verhaal van het jaar moeten worden: de comeback van Robert Kubica in de Formule 1. Lange tijd waren veel mensen erg enthousiast, maar de twijfels omtrent zijn prestaties wist de Pool nooit weg te nemen. Bij Renault en Williams kreeg Kubica diverse testdagen, maar overtuigen kon hij niet. Voormalig F1-coureur Karun Chandok vindt dan ook dat het boek Kubica gesloten is. " Het is erg jammer voor hem, maar ik vind dat hij meer dan genoeg mogelijkheden heeft gehad om aan te tonen dat hij recht heeft op een stoeltje", laat Chandok tijdens de Autosport International show weten. " Ik kan me weinig andere coureurs voor de geest halen die zoveel kansen hebben gekregen bij twee teams om te bewijzen dat zij de juiste coureur zijn."

Kubica zelf hoopt dat hij in 2018 dankzij wat extra testkilometers in de Williams andere teams weet te overtuigen dat hij de beste kandidaat is voor 2019. Chandok deelt die mening niet. " Je kan onmogelijk zeggen dat Robert geen eerlijke kans heeft gehad. Ik ken hem vrij goed en we zijn al vrienden sinds we in de World Series raceten in 2005. Hij is een fantastische kerel en presteerde briljant voordat hij zijn ongeval kreeg." " De realiteit is dat teams coureurs niet in dienst kunnen nemen op basis van resultaten uit het verleden. Ze moeten coureurs aannemen die nu het beste presteren." " Het is jammer voor de F1 en zeker voor Robert dat het niet lukte."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"