Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica heeft succesvolle testdag afgelegd voor Williams

De Poolse F1-coureur Robert Kubica heeft vandaag een test afgelegd voor het team van Williams. Kubica is hard bezig om zijn comeback te maken en krijgt later deze maand de kans om zichzelf te bewijzen tijdens een echte performance test.

Op het circuit van Silverstone kwam Kubica vandaag in actie in de Williams FW36 uit 2014. Deze test is ter voorbereiding op de tweedaagse testsessie die het team van Williams later organiseert op de Hungaroring. Dan geeft het team Robert Kubica en Paul di Resta de kans om zichzelf te bewijzen. Beide coureurs maken onderdeel uit van de shortlist van Williams. Daarop staan verder nog de namen van Felipe Massa en Pascal Wehrlein. Massa keerde in 2017 terug na een kort pensioen om het vertrek van Valtteri Bottas op te vangen.

Pascal Wehrlein staat bij motorleverancier Mercedes onder contract. De Duitse renstal zoekt nog onderdak voor het jonge talent. Zijn toekomst bij Sauber is hoogst onzeker nu Ferrari daar inspraak krijgt in de rijderskeuze. Mocht Kubica terugkeren in de F1 dan is dat een klein wonder. De Pool blesseerde zijn arm zwaar bij een rallycrash voor aanvang van het seizoen 2011. Een comeback na zeven seizoen afwezigheid is zeldzaam.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden