© Williams

Nieuwsoverzicht

Kubica houdt rekening met teleurstelling: "Gaat dit jaar niet makkelijk worden"

06 jan. 14:00 René Oudman 0 reacties
Gedurende het Formule 1-seizoen 2018 was er eigenlijk maar één lelijk eendje, en dat was het team van Williams. De Britse stal, die in het verleden nog zo ongekend veel successen boekte, kwam in 21 Grands Prix tijd tot het scoren van slechts zeven luttele puntjes. Lance Stroll en Sergey Sirotkin, het rijdersduo van het naar Frank Williams vernoemde en door diens dochter Claire gerunde team, reed vaker achteraan dan hen lief was.

In 2019 moet alles anders. Stroll is diens vader gevolgd richting Force India/Racing Point, Sirotkin staat langs de zijlijn omdat zijn sponsor geen trek had om nog een jaar geld in een achterhoedeteam te pompen. Met Robert Kubica (34) die na ruim acht jaar afwezigheid terugkeert in de F1 en George Russell (20), de regerend Formule 2-kampioen, moet een nieuwe weg in worden geslagen.

"Ik weet dat het niet gemakkelijk gaat worden in 2019, maar daar heb ik mij ook op ingesteld", kijkt Kubica vast vooruit bij het Poolse medium Przeglad Sportowy. "Of we een aanval kunnen doen op bepaalde plaatsen in het wereldkampioenschap is volledig afhankelijk van de nieuwe bolide, de Williams FW42. Een aantal factoren zijn bijvoorbeeld hoe ik me zal voelen in de nieuwe wagen, maar ook hoe de auto zich gedraagt. Dit kan dingen aan de ene zijde makkelijker maken, maar aan de andere kant ook een stuk lastiger."

Kubica probeert de situatie waarin Williams verkeert middels enig beeldspraak uit te leggen. "Het is alsof je moet dansen met iemand die totaal niet kan dansen. Als een wagen niet reageert zoals de coureur verwacht, dan zullen de rondetijden achterblijven. De coureur in kwestie moet eerst aan verschillende factoren werken om alles op orde te krijgen."

Het seizoen 2018 was het slechtste jaar voor Williams sinds 2013. Destijds scoorde de stal uit Grove, met Pastor Maldonado en Valtteri Bottas achter het stuur, slechts vijf WK-punten (één voor Maldonado, vier voor Bottas). In het daaropvolgende jaar, 2014, verscheen de Britse equipe met een wonderwapen aan de start waardoor het liefst 320 WK-punten wist te scoren en op een derde plaats in de eindrangschikking eindigde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen