Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica: 'Ik ben geen leraar van Stroll en Sirotkin'

Robert Kubica benadrukt nog maar eens dat hij voor de jonge Williams-coureurs geen leraar is. De Pool is reservecoureur bij het Formule 1-team achter Lance Stroll en Sergey Sirotkin.

Robert Kubica wordt gezien als een mentor voor de nog jonge en onervaren Lance Stroll en Sergey Sirotkin. De Pool benadrukt echter tegenover TVP Spor t dat hij dat niet is. "Zo zou ik het niet noemen." "Het zijn niet mijn studenten, maar ze komen wel naar mij toe met vragen. Die probeer ik dan zo goed mogelijk te beantwoorden. Stroll doet dit vaker dan Sirotkin. Misschien is het zo dat Stroll door zijn jaar ervaring weet wat hij moet vragen en Sirotkin nog niet. Van een persoonlijk probleem tussen mij en Sergey is in ieder geval geen sprake." Kubica reed in zijn carrière voor BMW en Renault, voordat hij crashte en zwaar geblesseerd raakte tijdens een rallywedstrijd. Zijn terugkeer naar de Formule 1 was lange tijd ondenkbaar, maar na een jarenlange herstelperiode was hij eind vorig jaar in de race voor het tweede zitje naast Stroll. Hij werd echter afgetroefd door Sergey Sirotkin.

De Rus finishte de openingsrace in Australië niet doordat hij te maken kreeg een remprobleem, nadat een boterhamzakje de koeling van de rem blokkeerde. Hij noemt tegenover de Russische media zijn eerste Formule 1-Grand Prix een teleurstelling: "We hadden meer verwacht." "Ik had in het bijzonder meer van mezelf verwacht. We hadden niet eens een zo'n slechte kwalificatie, dus ik heb goede hoop dat we erbij zitten in de aankomende races. Ons doel is om in het middenveld te zitten, wat betekent dat we standaard in Q2 moeten zitten bij de kwalificatie. We zaten daar nog ver vandaan in Melbourne, maar we hopen dat het gewoon een slechte dag was."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"