Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica : "Ik sta in 2019 als rookie aan de start"

Met 76 Grands Prix op zijn naam kun je Robert Kubica onmogelijk een Formule 1-rookie noemen. Toch is dat wel hoe hij zichzelf beschouwt als hij in Melbourne voor het eerst sinds 2010 weer op de grid staat.

"Als ik in Melbourne op de grid sta, zie ik mezelf meer als een rookie dan als iemand die er al vijf seizoenen in de Formule 1 op heeft zitten", zo vertelt Robert Kubica in gesprek met Autosport .

De Pool keer na acht jaar terug in de Formule 1, waardoor de klasse in zijn ogen niet meer de klasse is die hij eind begin 2011 noodgedwongen verliet: "De Formule 1 is sindsdien behoorlijk veranderd. In de Formule 1 hebben de veranderingen elkaar altijd al in rap tempo opgevolgd, waardoor de auto's van nu compleet anders zijn dan de auto's van tien jaar geleden." Robert Kubica verwacht wat tijd nodig te hebben om weer helemaal in zijn oude ritme te komen: "Ik zal hard moeten werken, maar ik kijk uit naar die uitdaging. Ik kijk er ook naar uit om mijn natuurlijke manier van rijden terug te vinden, de manier die je enkel kunt ontwikkelen door om de twee weken in de auto plaats te nemen." Robert Kubica krijgt in George Russell een jonge rijder naast zich, een échte rookie. Hij verwacht met zijn ervaring een kleine voorsprong te hebben op de Brit: "Ik weet al wat het inhoudt om op dit niveau actief te zijn. Dat moet me helpen mijn doelen te bereiken, maar daarbij wil ik met beide benen op de grond blijven staan. Ik weet welke uitdaging mij te wachten staat als ik met 19 van de beste rijders ter wereld op de grid sta."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"