© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Kubica: 'Kans op terugkeer in Formule 1 80 tot 90 procent'

06 jul. 2017 07:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Robert Kubica is ervan overtuigd dat zijn kansen op een comeback in de Formule 1 enorm zijn toegenomen. Vorige maand kwam de Pool voor het eerst in zes jaar weer in actie in een Formule 1 bolide. Renault gaf hem de kans en Kubica maakte direct indruk.

Kubica is klaar voor comeback in de Formule 1

De carrière van Kubica kwam in de winter van 2001 abrupt tot een halt toen hij zwaar crashte tijdens een rally. Bij deze crash liep zijn arm zware verwondingen op, waaronder een beschadiging van de spieren. Jarenlang sloot Kubica een rentree in de Formule 1 uit, maar vorig jaar maakte hij een plan voor zijn comeback.

Maandenlang trainde hij om zichzelf fysiek voor te bereiden op zijn test bij Renault. Een test waarin hij probleemloos 115 ronden aflegde. Nu Jolyon Palmer onder druk staat bij het team, gonst het van de geruchten over een terugkeer van Kubica. Is een stunt in de maak?

"Als je me voor de test vroeg hoeveel kans ik dacht te hebben op een comeback had ik tien of twintig procent gezegd. Ik ben altijd erg realistisch en blijf met beide benen op de grond staan. Nu schat ik mijn kansen op tachtig tot negentig procent."

In de media gonst het van de verhalen dat Kubica in de simulator sneller zou zijn dan testrijder Sirotkin en gelijkwaardig aan de tijden van Nico Hulkenberg.

"Als ze me bellen hoef ik geen seconde na te denken. Ik zou direct ja zeggen! We gaan ervoor!"

"Ik kan alleen niet per direct instappen. Ik wil dat niet. Het zou ook gekkenwerk zijn als iemand me vraagt om volgende week te racen. Het is niet dat ik twijfel aan mezelf, maar het is iets dat je niet moet overhaasten."

"Het zou dan lastig zijn om nee te zeggen, maar na het ongeval heb ik hard gewerkt aan mijn mentale gesteldheid. Deze maanden waren de gelukkigste van me van de afgelopen zes jaar," laat hij Auto Express weten.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen