Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Robert Kubica

Kubica keert in 2020 mogelijk bij Haas terug in de Formule 1

De kans bestaat dat we Robert Kubica volgend seizoen weer terug zien in de Formule 1. In een mogelijke sponsordeal dat het team van Haas met het Poolse oliebedrijf Orlen wil sluiten, speelt de huidige Williams-coureur namelijk misschien een rol.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

Dit seizoen maakte Robert Kubica de op papier prachtige comeback in de Formule 1. Na een zwaar rally-ongeluk leek zijn racecarrière in 2011 tot een droevig einde te komen. De Pool vocht zich echter terug en tot ieders verbazing wist hij beslag te leggen op een F1-stoeltje bij Williams voor het 2019-seizoen.

In de praktijk werd het sprookje echter minder glansrijk dan de eenmalig Formule 1-racewinnaar had gehoopt. Williams presteert al het hele seizoen op zijn zachtst gezegd ondermaats, en de relatie tussen de twee partijen is ronduit slecht te noemen. Het was dan ook geen grote verrassing toen bekend werd dat de wegen tussen het Britse team en de coureur aan het einde van het huidige seizoen zouden scheiden.

Mogelijk betekent het echter niet helemaal het einde van de Formule 1-carrière van Kubica. Na de breuk tussen Haas en voormalig hoofdsponsor Rich Energy is het Amerikaanse team in haar zoektocht naar een nieuwe suikeroom namelijk aanbeland bij het Poolse pertroleumbedrijf Orlen.

Dit jaar is Orlen nog sponsor van Williams, maar aangezien Kubica het team zal verlaten, volgt het bedrijf dezelfde weg. Orlen wil echter wel aanwezig blijven als sponsor in de Formule 1. Naar verluidt zijn er momenteel vergevorderde gesprekken bezig tussen Orlen en het Haas-team, waarin de naam van Kubica een aanzienlijke rol speelt.

Door een mogelijke deal tussen de twee partijen bestaat daarom de kans dat Kubica komend seizoen enkele vrije trainingen in de Haas-bolide plaats zal mogen nemen, zo melden verschillende Poolse media. Daarnaast wordt hij mogelijk test- en simulatorcoureur bij de Amerikaanse renstal.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren.

5 reacties

    Breaking Verstappen blij na geslaagde eerste testdag