Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Robert Kubica

Kubica keert terug op bijzondere grond: “Ik kijk ernaar uit weer in Canada te racen”

Zijn comeback is nog niet wat hij zich gewenst zal hebben, maar toch kijkt Robert Kubica met veel enthousiasme uit naar de Grand Prix in Canada dit weekend.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Robert Kubica heeft een track record van extremen op het circuit van Montreal. In 2007 had hij een vreselijke crash met zijn BMW-Sauber, een jaar later behaalde hij op ditzelfde circuit zijn tot dusver enige overwinning. Hij kijkt er dan ook naar uit om voor het eerst sinds negen jaar terug te keren naar Canada.

"Montreal is een geweldige stad en een van mijn favoriete Grands Prix. Ik heb goede herinneringen aan deze baan, ook al is het lang geleden. Ik heb echt zin om weer terug te gaan. Het is een unieke baan, erg uitdagend en ietwat verraderlijk. Ik kijk ernaar uit om weer te racen in Canada, laten we afwachten wat dit weekend ons kan opleveren."

Tijdens de vorige race in Monaco leek het erop dat Kubica voor het eerst niet achter zijn teamgenoot en als laatste zou finishen. Doordat hij een tik kreeg van Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi verloor hij alsnog een plek aan zijn teamgenoot, maar finishte eens niet als laatste. De enthousiaste Pool zal ongetwijfeld hopen dat de bolide van Williams iets meer aansluiting kan vinden dit weekend. Hij zal echter nog tot vrijdagmiddag moeten wachten op zijn eerste meters: tijdens de eerste vrije training mag testcoureur Nicholas Latifi in zijn thuisland de auto van Kubica overnemen.

0 reacties

x
Red Bull sluit deal met Mercedes en kaapt motorkopstuk definitief weg