© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Kubica klaar voor Grand Prix-rentree

25 aug. 2018 09:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Robert Kubica is klaar om het stuurtje van Lance Stroll over te nemen mocht de Canadees op korte termijn de overstap naar Racing Point Force India maken.

"Als ik er niet klaar voor zou zijn, had ik nooit een contract met Williams ondertekend. Ik word er voor betaald om klaar te staan als er iets zou gebeuren. Ik heb een paar keer met de FW41 mogen rijden, maar ik mis natuurlijk wedstrijdritme. Het zal niet makkelijk worden om middenin het seizoen in te stappen, maar ik sta klaar", zo laat hij in gesprek met Motorsport.com weten.

Over of hij er fysiek toe in staat is, bestaan geen twijfels. Niet bij hem zelf, maar ook niet bij Williams: "Het team heeft mij voor deze rol benaderd omdat ze weten dat ik het kan. Mijn mogelijkheden zijn uitgebreid getest, eerst door Renault en later door Williams. Natuurlijk zal ik op momenten hinder ondervinden van mijn lichamelijke beperkingen, maar mijn handicap belet mij niet een goed tempo neer te zetten."

Hoe groot de kans is dat hij daadwerkelijk binnen nu en enkele races in de Williams zit, weet hij niet. Hij kan dan ook alleen maar afwachten: "Soms moet je gewoon geluk hebben en op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Ik heb geen invloed op de ontwikkelingen op de rijdersmarkt. Ik kan alleen maar afwachten wat de toekomst brengt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen