© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Kubica: "Meer berichtjes dan telefoonnummers na Williams-bevestiging"

23 nov. 2018 13:45 René Oudman 1 reacties
De man die op de donderdag in Abu Dhabi voor de headlines zorgde, was Robert Kubica. De enkelvoudig Grand Prix-winnaar werd na maanden speculatie eindelijk bevestigd voor het seizoen 2019, waarin hij als voltijdrijder aan de slag mag bij Williams.

Ter voorbereiding op zijn langverwachte comeback - Kubica reed sinds november 2010 geen Formule 1-race meer - kon de Pool op vrijdag vast in de Williams stappen. Al voor de contracten waren getekend, wist Kubica dat hij op het Yas Marina Circuit een training voor zijn rekening mocht nemen. De invulling daarvan veranderde echter wel na het recente nieuws.

"We hebben gedaan wat we moesten doen, er is voldoende waardevolle data", blikt Kubica terug op de eerste vrije training, waarin hij als twintigste en laatste werd geklasseerd - iets wat hij van tevoren min of meer had voorspeld. "Onze 2019-klus gaat verder op dinsdag, wanneer Pirelli haar bandentest heeft. Het zal heel belangrijk worden om het rubber te begrijpen - banden zijn immers een cruciaal onderdeel van de Formule 1-wagen."

Kubica stond versteld van het aantal berichtjes dat hij ontving, nadat Williams hem op donderdag officieel presenteerde als racerijder voor 2019. "Ik heb meer berichtjes gekregen dan ik telefoonnummers heb!", lacht de Pool een dag later. "Haha, ik heb vrij weinig nummers opgeslagen en toen ik 's avonds eindelijk tijd had om mijn telefoon te controleren, kon ik niet geloven hoeveel berichten er in stonden!"

De Grand Prix van Australië 2019 zal de eerste race in 3,045 dagen zijn, waaraan de 33-jarige Kubica deelneemt. Na een verschrikkelijk ongeval met een rallywagen dacht menigeen, waaronder Kubica zelf, dat de rijder nooit terug zou kunnen keren in de Formule 1. Ruim acht jaar na het incident zal dat echter tóch gebeuren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen