Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Kubica met bijzondere verklaring voor touché met de muur

Robert Kubica had zich zijn Formule 1-comeback ongetwijfeld iets anders voorgesteld. De Pool raakte in de kwalificatie de muur en start morgen achteraan op het Melbourne Grand Prix Circuit.

De touche met de muur had voor Williams-coureur Robert Kubica een lekke band tot gevolg. Hij was zo niet meer in staat iets aan zijn laatste plaats te doen. De Pool steekt zijn hand eigen boezem voor wat betreft de oorzaak van de botsing.

"Ik had vandaag voor het eerst een beetje vertrouwen in de auto, ik had opeens grip", aldus Kubica tegenover de BBC. "Plots functioneerde de auto daardoor veel beter. Helaas raakte ik de muur, waardoor mijn achterband eraan ging, wat natuurlijk heel erg jammer was."

Desondanks houdt de voormalig BMW Sauber- en Renault-coureur graag vast aan het positieve gevoel van de kwalificatie. "Zeker een halve ronde lang voelde ik me goed in de auto. Wellicht dat ik daardoor echter iets te overmoedig ben geraakt in de bewuste bocht waar het uiteindelijk mis ging."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje