© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Kubica met Williams in gesprek over rol als testcoureur

13 jan. 2018 14:12 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 comeback van Robert Kubica is definitief van de baan. Dit melden diverse media op basis van 'bronnen rondom de rijder'. De Pool is niet langer in de race voor het tweede stoeltje bij Williams.

Robert Kubica gooit de handdoek in de ring

De geruchten dat Sergey Sirotkin in de komende week gepresenteerd wordt zijn zeer sterk. De jonge Russische coureur zou inmiddels zijn financiën op orde hebben en afstevenen op zijn Formule 1 debuut.

Hiervoor neemt Sirotkin ongeveer $15 miljoen mee dankzij sponsor SMP-bank uit Rusland. Robert Kubica stond lange tijd op polepostion voor het stoeltje, maar viel tegen tijdens de laatste test in Abu Dhabi. De Pool richt zich nu op een rol als testcoureur.

Kubica heeft de nodig Formule 1 ervaring en kan hiermee van toegevoegde waarde zijn voor het team van Williams. Met de Lance Stroll, 20 races achter zijn kiezen, en rookie Sirotkin, is de ervaring ver te zoeken binnen het team. In 2017 verzoop Stroll met regelmaat en finishte hij enkele races als laatste.

Nu Felipe Massa als mentor verdwenen is, is het belangrijk om ervaring in huis te halen. Vanuit een adviserende rol kan Kubica de coureurs ondersteunen. De Pool zou ook in actie komen als testcoureur om zo waardevolle data te verzamelen voor het F1-team.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen