Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Williams

Kubica mist 'magie' bij Williams, Russell juist niet

Geen F1-team is dit seizoen meer van zijn voetstuk gevallen dan Williams. De auto is overduidelijk niet op niveau en beide coureurs lijken vooralsnog niet op hetzelfde niveau te presteren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Waar Robert Kubica niet zijn gehoopte comeback heeft kunnen maken, is zijn jonge teamgenoot George Russell als debutant hem tot dusver de baas. De Pool is dan ook niet blij na afloop van de race in Canada.

"Jammer genoeg bestaat er geen magie. De auto was tijdens de race moeilijk te besturen, nog slechter dan tijdens de kwalificatie. Ik had geen grip met meer benzine, een hetere baan en langere stints. Over het algemeen ontbreekt het gewoon aan grip. Dit weet Williams wel, maar het wordt eens tijd hier iets aan te doen, zodat ik beter kan pushen", aldus Kubica.

De veteraan klaagt al het hele seizoen over de auto en wijt hier zijn tegenvallende prestaties aan. Teamgenoot Russell wist tot dusver vaak sneller te zijn dan Kubica, zowel tijdens de kwalificatie als de race. Dat was dit weekend niet anders: de jonge debutant was maar liefst zeven tienden sneller dan zijn teamgenoot op de zaterdag en op zondag finishte hij met een ronde voorsprong. Zijn terugblik klinkt dan ook erg anders dan die van de Pool.

"De auto voelde relatief lekker om de rijden en we hebben het meeste uit ons pakket gehaald. We moeten nog iets meer downforce kunnen genereren, dan kunnen we wat sneller. Maar over het algemeen ben ik tevreden met mijn prestaties en hebben we er het beste van weten te maken", besluit de Brit.

2 reacties