Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica: "Moeten de nieuwe banden zo snel mogelijk leren begrijpen"

Daags na de Grand Prix van Abu Dhabi mogen verschillende rijders alweer de baan op, om kennis te maken met het rubber dat door Pirelli aangeboden zal worden in het Formule 1-seizoen 2019. Robert Kubica, die volgend jaar na acht seizoenen afwezigheid terugkeert als voltijd rijder, mocht al een paar rondjes draaien met de nieuwe banden.

Kubica, die in 72 Grand Prix-starts precies één keer wist te winnen, maakt zijn comeback namens het team van Williams. Die stal scoorde in 2018 een schamele zeven punten, waardoor het strak als laatste eindigde in het constructeurskampioenschap.

Samen met zijn toekomstige teammaat en regerend Formule 2-kampioen George Russell gaat Kubica er alles aan doen om Williams terug naar voren te krijgen. "We moeten hard werken voor 2019 en de voorbereiding begon gisteren (dinsdag, red.) met het testwerk in Abu Dhabi. De nieuwe banden van Pirelli zijn direct aan bod gekomen", liet Kubica weten. "Het is een zeer cruciale test, we moeten ons focussen op deze dagen. Het is van groot belang dat we de nieuwe banden in een vroeg stadium leren te begrijpen. Bovendien moeten we zoveel mogelijk informatie vergaren. Natuurlijk zullen de wagens volgend jaar iets anders zijn dan de bolides waarmee dit seizoen werd gereden, maar de banden blijven een belangrijke factor spelen." Kubica en Russell besloten de eerste testdag in Abu Dhabi als negende en tiende, in een twaalfkoppig deelnemersveld.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden