Kubica: "Nee zeggen tegen rol als testcoureur Ferrari was moeilijk"

Na een afwezigheid van acht jaar maakt Robert Kubica dit jaar zijn comeback in de Formule 1. Het had echter weinig gescheeld of de Pool die vorig jaar nog testcoureur was bij Williams, had opnieuw gekozen voor een rol op de achtergrond.

Nadat zowel Daniil Kvyat als Antonio Giovinazzi hun rol als ontwikkelingscoureur bij Ferrari moesten neerleggen vanwege hun aanstelling als Formule 1-coureur bij respectievelijk Toro Rosso en Sauber, klopte de Italiaanse renstal aan bij Kubica, maar deze legde het aanbod van Ferrari naast zich neer.

"Ik kreeg enkele interessante aanbiedingen, waaronder die van testcoureur voor Ferrari, maar ik weet wat ik het liefste doe en dat is racen. Het was alleen wel een lastige keuze, maar mijn gevoel heeft uiteindelijk overwonnen. Ik ben tenslotte een coureur in hart en nieren, ondanks dat ik lange tijd niet heb geracet", aldus Kubica in gesprek met Motorsport-Total.com.

In het verleden had Kubica al eerder de kans om voor Ferrari te gaan rijden. In 2012 werd hij namelijk door de Italiaanse renstal benaderd om de nieuwe teamgenoot van Fernando Alonso te gaan worden. Zijn zware crash tijdens de Rally van Andorra zette hierdoor een streep waarna het tot 2018 duurde voordat Kubica opnieuw een rol vervulde in de Formule 1.

Ondanks dat Williams in het afgelopen seizoen is afgegleden naar de achterhoede, is de 34-jarige Pool blij met de kans die hij krijgt. "Ondanks mijn lichamelijke beperking maak ik mij totaal geen zorgen en zie ik ook niet tegen deze nieuwe uitdaging op. Ik ben ervan overtuigd dat ik genoeg energie hiervoor heb. Het is voor mij een enorme kans en een mooi einde van een ontzettend lang traject."


Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen