Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Robert Kubica

Kubica: "Niet kunnen vechten met anderen is treurigste aan comeback"

Het jaar van Robert Kubica is niet verlopen zoals hij van tevoren had gehoopt. De Poolse Formule 1-coureur rijdt race na race achteraan en kan hierom ook in het klassement weinig betekenen. Naar eigen zeggen is echter vooral het niet kunnen vechten met andere coureurs het vervelendste aan zijn teleurstellende terugkeer in de Formule 1.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd

Robert Kubica is op de slechtst mogelijke tijd aangekomen bij het Formule 1-team van Williams. De terugkeer van de Poolse Formule 1-coureur was een van de grote verhalen in aanloop naar seizoen van 2019, maar al binnen enkele races werd duidelijk dat het in plaats van een heldenjaar juist een groot fiasco zou worden – dit terwijl Kubica een decennia geleden werd gezien als een van de meest getalenteerde mannen in de sport.

Inmiddels is duidelijk dat Kubica aan het einde van zijn teleurstellende jaar met de noorderzon zal vertrekken uit de Formule 1, wat de Pool voldoende reden geeft alvast terug te blikken op het seizoen. De Williams-coureur vertelt in gesprek met onder andere RaceFans dat hij er vooral van baalt dat hij zo weinig aan racen toekomt.

"Het is in mijn ogen het pijnlijkste dat ik na negen jaar niet in de Formule 1 te hebben gereden nu terug ben gekeerd en nog steeds amper met andere coureurs kan vechten. Het is te wijten aan de situatie waarin we nu verkeren, daarom kan ik amper racen. En dat is nu juiste het leukste om te doen: een Formule 1-auto op de limiet rijden en met iemand om een positie strijden, een intense race beleven. Zelfs als het niet wiel-aan-wiel is, dan kan het nog spannend zijn als je er alles uit moet halen om andere coureurs in te halen bij een pitstop, of iets dergelijks. Dan heb je tenminste een doel."

Kubica is van mening dat het bijzonder pijnlijk is om zo uitzichtloos achteraan te rijden. Het kan de Pool dan eigenlijk ook niets deren wanneer er iets misgaat tijdens een Grand Prix. In Mexico kreeg hij bijvoorbeeld een lekke band in het midden van een relatief goede race. "Ik denk dat het me niet frustreert wanneer je op de zeventiende positie rijdt, dat gebeurt nu eenmaal. Het hoort bij motorsport. Natuurlijk doe ik wel mijn best, maar het is niet het einde van de wereld als je vanuit die positie uitvalt."

Voorspel en win

Wie wint de GP van de Verenigde Staten 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

2 reacties