© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Kubica over hoogtepunt carrière: "Ik voelde me God"

04 dec. 2018 14:38 Jan van der Burgt 0 reacties
Volgend jaar keert Robert Kubica terug op de Formule 1-grid in dienst van Williams. Voor het eerst sinds 2010 meldt hij zich weer op de startopstelling. Het was het jaar van één van zijn hoogtepunten uit zijn carrière.

Natuurlijk zal hem zijn overwinning voor BMW-Sauber in de Grand Prix van de Canada in 2008 altijd bijblijven, maar ook zijn kwalificatierondje in Monaco 2010 staat hem in het geheugen gegrift. In de Renault, normaal gesproken bij lange na niet snel genoeg voor de eerste startrij, knalde hij naar een daverende tweede startplaats.

Wie de beelden van zijn rondje zag, wist dat er iets bijzonders gaande was. De Pool smeet zijn geel-zwarte bolide werkelijk door de bochten, slecht millimeters verwijderd van de vangrails. Het resultaat was er naar.

"Ik wist op dat moment dat ik kon lezen en schrijven met die bolide op die bewuste dag. Ik voelde me God!", aldus Robert Kubica, die 2010 sowieso typeert als zijn beste jaar: "Met die auto en het budget van dat jaar kregen we gewoon hele mooie dingen voor elkaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen