© Williams

Nieuwsoverzicht

Kubica: 'Problemen Williams niet gemakkelijk op te lossen'

17 mei 11:50 Koen Bakker 0 reacties
Robert Kubica kroop tijdens de eerste mid-season tests van 2018 opnieuw achter het stuur van de nukkige Williams FW41. Hij kon niet anders dan concluderen dat de problemen van de auto niet in één dag opgelost kunnen worden.

Problemen Williams 'niet in één dag opgelost'

De snelste tijd van Robert Kubica was na 123 ronden een 1.19.253. De Pool had naar eigen zeggen een productieve dag, maar moest concluderen dat de problemen van de FW41 niet snel op te lossen zijn.

"Er bestaat geen magische oplossing voor onze problemen. We hebben nog een lange weg af te leggen, maar gelukkig is het wél duidelijk waar het probleem zit. We moeten alleen snel op zoek naar een manier om het probleem op te lossen, ook al krijgen we nooit binnen één dag gefikst.”

Williams heeft bij wijze van trial and error het één en ander geprobeerd: “We proberen soms dingen uit die je normaal gezien niet zou uitproberen, om te kijken hoe de auto daarop reageert. We moeten efficiënt omgaan met de testdagen, want het aantal dagen is gelimiteerd. Gelukkig hebben we veel data verzameld, dus het worden drukke dagen in de fabriek."

Kubica noteerde op woensdag de achtste tijd, maar is nooit gegaan voor snelle ronden op het circuit in Barcelona. Jammer vindt hij dat niet: "Als het team besluit een programma af te werken waar geen snelle ronden in zijn opgenomen, dan leg ik me daarbij neer."

Ook na de Grand Prix van Oostenrijk zal Kubica in de Williams stappen om te testen: "We zullen zien hoe het dan gaat. Hopelijk hebben we tegen die tijd alle problemen opgelost. We moeten in ieder geval hard blijven werken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen