© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Kubica: "Rally-ongeluk heeft me een emotioneler mens gemaakt"

06 feb. 17:00 René Oudman 0 reacties
Voor zijn zware rally-ongeluk in 2011 stond Robert Kubica bij Formule 1-liefhebbers bekend als 'de nuchtere Pool'. Kubica was een type-Kimi Raikkonen: hij gaf niet veel om alle aandacht en probeerde slechts zijn taken als autocoureur zo goed als mogelijk uit te voeren.

Het incident in de Ronde di Andora-rally, daar waar Kubica bijna zijn leven verloor, heeft het leven van de Pool ingrijpend veranderd. De man die komend seizoen na acht jaren afwezigheid dankzij Williams terug mag keren in de Formule 1 is naar eigen zeggen emotioneler geworden.

"Het ongeval heeft me een emotioneler mens gemaakt, voor de crash was ik net een machine", erkent Kubica in gesprek met The Sun. "Ik won de Grand Prix van Canada in 2008, maar vierde het niet eens. Ik ben veranderd door het ongeluk. Tegenwoordig ben ik veel gevoeliger en speelt emotie een grotere rol."

Kubica weet dat emoties soms de overhand kunnen krijgen. "Af en toe moet je die emoties controleren. Ik ben niet bang om emotioneel te worden, maar hoop dat de emoties een positief effect op me kunnen hebben."

In 76 Grand Prix-starts wist Kubica eenmaal te winnen, zoals gezegd in de Canadese Grand Prix van 2008. Twaalf keer mocht de Pool het erepodium beklimmen. Als Kubica op 17 maart aanstaande aan de start van de Australische Grand Prix verschijnt, dan eindigt een periode van 3045 dagen waarin de Williams-rijder niet racete in de Formule 1.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen