Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica strijdbaar: 'Ik wil terug wat het leven mij heeft afgepakt'

Het lukte Robert Kubica deze winter net niet om een stoeltje te bemachtigen bij het team van Williams voor komend seizoen. Lang leek het erop dat de Pool na lange afwezigheid terug zou keren als coureur in de Formule 1, maar in plaats van een fulltime stoeltje moest hij genoegen nemen met een reserverol. Toch blijft Kubica strijdbaar en geeft hij zijn droom nog altijd niet op.

Begin 2011 leek de Formule 1-carrière van Robert Kubica voorgoed voorbij nadat hij bij een rallyongeluk zwaargewond raakte. Als bij een wonder herstelde Kubica bijna volledig van zijn heftige ongeluk en zeven jaar later leek hij aan de vooravond van zijn Formule 1-rentree te staan. Williams koos echter voor de jonge Sergey Sirotkin, waardoor Kubica genoegen moest nemen met een rol als reserve- en testcoureur. De Pool blijft echter positief en strijdbaar. "Ik blijf strijden en het komende jaar kan ik nog een stap dichter bij mijn doel komen" , zegt Kubica tegenover het Poolse Przeglad Sportowy over zijn rol als reservecoureur bij Williams. "Het zal niet altijd makkelijk zijn om bij wedstrijden aanwezig te zijn waarbij ik uiteindelijk niet kan racen, maar er zullen vast ook bevredigende momenten zijn dit seizoen" , vervolgt de Pool.

Kubica heeft de teleurstelling naar eigen zeggend dan ook goed verwerkt. "Ik weet niet hoe dichtbij ik was, maar dat is nu ook niet meer belangrijk. Ik verwacht meestal niet veel van een situatie, al dacht ik wel bijna zeker dat ik aan de start zou staan in 2018." Vooralsnog gaat Kubica niet bij de pakken neerzitten. Zijn droom om terug te keren als coureur in de Formule 1 is nog altijd springlevend, zo benadrukt hij. "Ik wil er alles aan doen om terug te nemen wat het leven mij ooit af heeft gepakt. Ik heb nog altijd de hoop dat ik kan terugpakken wat mij ooit is afgenomen" , aldus Kubica.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi