© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Kubica test bijzondere Williams voor 2019

02 aug. 2018 07:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Robert Kubica nam op woensdag weer plaats achter het stuur van de FW40 van Williams. De auto zag er zeer bijzonder uit door alle verschillende keuren van de flow viz die gebruikt werd.

Williams had de bolide tijdens de testdag op Hongarije uitgerust met flow viz. Speciale verf die de luchtstromen in kaart brengt op de auto. Voor designers de ideale tool om op het circuit te controleren of de gegevens uit de windtunnel ook overeenkomen met de praktijk.

Normaal zien we op auto's dat specifieke onderdelen voorzien worden van flow viz, maar Williams nam het ervan en toverde de bolide om tot een 'kleurplaat'. Liefst vier kleuren waren aanwezig, waardoor het seizoen van Williams toch kleur kreeg.

Rob Smedley, head of performance engineering, blikt tevreden terug. "Het was een succesvolle test. We concentreerden ons op de nieuwe F1-regels voor 2019 en konden alle testonderdelen succesvol afronden en zelfs meer dan dat."

"Het is nu zaak om de verzamelde data te analyseren, iets wat ons moet helpen bij de correlatie van de 2019 reglementen."

Kubica spreekt van een goede dag: "We hebben een afwisselend programma gedraaid waarbij we ook data verzamelden voor 2019, maar tevens aan de auto van dit seizoen hebben gewerkt."

"Doelstelling was om progressie te boeken voor dit seizoen. We hebben daarbij veel data verzameld die we moeten analyseren voor de zomerstop."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen