Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Robert Kubica

Kubica toch in actie tijdens Grand Prix-weekenden

Robert Kubica nam eind 2019 afscheid van Williams, maar zeker nog niet van de Formule 1. Hij vond als testcoureur onderdak bij Alfa Romeo, het team waarvoor hij naar verluidt een handvol vrije trainingen af gaat werken.

Kubica abu dhabi1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Robert Kubica keert met zijn testcontract terug op het oude nest. In 2006 debuteerde hij immers voor BMW Sauber, het team dat nu door het leven gaat als Alfa Romeo. Hij is aangenomen als testcoureur, maar naar verluidt gaat hij ook meerdere vrije trainingen voor zijn rekening nemen gedurende het seizoen. Dat meldt het Poolse Przeglad Sportowy.

Robert Kubica nam zijn persoonlijke sponsor PKN Orlen mee naar Alfa Romeo en diezelfde sponsor zou inzetten op een DTM-stoeltje bij BMW. De Poolse publicatie verwacht dat er binnenkort een handtekening gezet kan gaan worden.

Kubica keerde in 2019 terug op de Formule 1-grid, nadat hij bijna tien jaar aan de zijlijn had gestaan na zijn horrorcrash met een rally-auto. De comback hielp hem naar eigen zeggen een hoofdstuk in zijn racecarrière af te sluiten, ook al stemden de resultaten bij het achterhoedeteam niet gelukkig.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'