Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica twijfelt aan kansen op comeback in Formule 1

Robert Kubica kende gisteren 142 probleemloze ronden tijdens zijn F1-test op de Hungaroring. De voormalig F1-coureur kwam in actie voor het team van Renault en hoopt op zijn kans in de Formule 1. Of hij die ook krijgt valt nog maar te bezien.

Was het een publiciteitsstunt of heeft Renault serieuze plannen met Robert Kubica? Dat is de grote vraag na de testdag van de Pool in de R.S. 17. Zowel het team als de coureur zijn positief, maar is het genoeg om te spreken over een serieuze kans op een comeback? Kubica's carrière kwam in 2011 vroegtijdig ten einde door een rally crash. Hierbij beschadigde de Pool diverse spieren in zijn rechterarm. Na een lange periode van herstel is Robert nu fysiek in staat om een F1-auto te besturen. Medisch gezien zijn er geen beperkingen meer. " Ik hoop dat ik nog meer kansen krijg, maar weet niet of die er gaan komen. Ik moet nu rustig afwachten. Waar ik nu sta ten opzichte van vier maanden geleden is een wereld van verschil. Ik heb in die periode flinke progressie geboekt."

Er zijn veel geruchten over het vervangen van Jolyon Palmer, maar voorlopig lijkt de Brit zijn jaar uit te mogen zingen bij Renault. Een comeback van Kubica is een mogelijkheid voor Renault, maar er kleven ook risico's aan. Weinig comebacks zijn in het verleden succesvol geweest bij coureurs die meerdere jaren niet actief waren in de Formule 1. " Er kan van alles gebeuren in de toekomst, maar we moeten realistisch zijn. Het wordt niet makkelijk. Mijn doel is om weer terug te keren in de Formule 1, maar ik weer niet of ik die kans ga krijgen. Als het niet lukt dan ben ik niet teleurgesteld, want ik ben een realist."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi