Kubica werkte in het geheim aan zijn terugkeer in de Formule 1

02 sep. 2017 18:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Over een eventuele terugkeer van Robert Kubica in de Formule 1 wordt sinds kort weer volop gespeculeerd. De Pool gold als een groot Formule 1 talent maar een crash tijdens een rally race in 2011 maakte een einde aan zijn F1 aspiraties. Kubica heeft echter zijn droom om te rijden in de Formule 1 nooit helemaal opgegeven.

Kubica reed meerdere tests om zichzelf uit te dagen

In gesprek met F1 racing doet Kubica uit de doeken hoe hij de afgelopen jaren heeft toegewerkt naar een eventuele terugkeer in de koningsklasse van de autosport.

"Ik ben gestopt met rallyrijden en ging alleen wat losse races rijden. Dat heb ik altijd stilgehouden. Voor mij waren dat tests om te zien of ik het nog in mij had. Mijn geheime missie is altijd geweest om terug te keren in de Formule 1. Dankzij deze tests kon ik mijn mogelijkheden testen maar ook bepalen hoe het stond met de fysieke gesteldheid van mijn beperkingen."

Bij zijn crash raakte Kubica ernstig gewond en verloor hij deels de functie in zijn rechterarm. Hierdoor werd altijd gedacht dat hij niet terug zou keren op het hoogste niveau. Zelf bleef Kubica echter hoopvol gestemd en werkte hij stilletjes aan een mogelijke terugkeer.

"Van nature ben ik altijd erg voorzichtig. Ik doe altijd alles stap voor alles en dat heb ik in alle stilte gedaan. Als het werkt, ben ik tevreden. Als het niet werkt, dan heb ik het in ieder geval wel geprobeerd."

Zijn harde werken werd in dit jaar beloond door meerdere tests bij zijn voormalige team Renault. Kubica is dan ook blij dat de Franse renstal hem deze kans heeft gegeven.

"In 2005 reed ik mijn eerste test voor Renault, dus sindsdien is er wel een hechte band ontstaan. Ik waardeer het dan ook erg dat ze mij dit jaar opnieuw een kans gaven. Ik ben nu eenmaal niet iemand die zelf op de deur klopt en vraagt om een test."

Of het daadwerkelijk tot een comeback van Kubica in de Formule 1 gaat komen, blijft echter afwachten. De grote vraag is vooral of Renault het aandurft om Kubica echt een kans te geven.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen