Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica werkte in het geheim aan zijn terugkeer in de Formule 1

Over een eventuele terugkeer van Robert Kubica in de Formule 1 wordt sinds kort weer volop gespeculeerd. De Pool gold als een groot Formule 1 talent maar een crash tijdens een rally race in 2011 maakte een einde aan zijn F1 aspiraties. Kubica heeft echter zijn droom om te rijden in de Formule 1 nooit helemaal opgegeven.

In gesprek met F1 racing doet Kubica uit de doeken hoe hij de afgelopen jaren heeft toegewerkt naar een eventuele terugkeer in de koningsklasse van de autosport. "Ik ben gestopt met rallyrijden en ging alleen wat losse races rijden. Dat heb ik altijd stilgehouden. Voor mij waren dat tests om te zien of ik het nog in mij had. Mijn geheime missie is altijd geweest om terug te keren in de Formule 1. Dankzij deze tests kon ik mijn mogelijkheden testen maar ook bepalen hoe het stond met de fysieke gesteldheid van mijn beperkingen." Bij zijn crash raakte Kubica ernstig gewond en verloor hij deels de functie in zijn rechterarm. Hierdoor werd altijd gedacht dat hij niet terug zou keren op het hoogste niveau. Zelf bleef Kubica echter hoopvol gestemd en werkte hij stilletjes aan een mogelijke terugkeer.

"Van nature ben ik altijd erg voorzichtig. Ik doe altijd alles stap voor alles en dat heb ik in alle stilte gedaan. Als het werkt, ben ik tevreden. Als het niet werkt, dan heb ik het in ieder geval wel geprobeerd." Zijn harde werken werd in dit jaar beloond door meerdere tests bij zijn voormalige team Renault. Kubica is dan ook blij dat de Franse renstal hem deze kans heeft gegeven. "In 2005 reed ik mijn eerste test voor Renault, dus sindsdien is er wel een hechte band ontstaan. Ik waardeer het dan ook erg dat ze mij dit jaar opnieuw een kans gaven. Ik ben nu eenmaal niet iemand die zelf op de deur klopt en vraagt om een test." Of het daadwerkelijk tot een comeback van Kubica in de Formule 1 gaat komen, blijft echter afwachten. De grote vraag is vooral of Renault het aandurft om Kubica echt een kans te geven.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi